Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoopvolle Horner: 'Red Bull kan terugvechten in de race'

Red Bull kwam op Silverstone niet verder dan de derde startrij. Het is wat teambaas Christian Horner waar het team thuishoort op een circuit als Silverstone.

"De derde startij is representatief voor wat we kunnen hier op Silverstone. We hebben op een circuit waar vermogen zo bepalend is nu eenmaal niet de snelheid om Ferrari en Mercedes uit te dagen", zo blikt Horner terug op het kwalificatie-uurtje op zaterdag. Max Verstappen reed op de historische omloop de vijfde tijd, Daniel Ricciardo volgde op P6. Horner weet dat er ook voor de coureurs niet meer uit te halen viel: "Max heeft alles eruitgehaald wat er in zat, terwijl Daniel met DRS-probemen kampte. Omdat we toestemming kregen om het systeem compleet handmatig te bedienen, is Ricciardo er in geslaagd zich alsnog bij de beste zes te rijden."

De Britse teambaas erkent dat Red Bull flink op achterstand staat, maar houdt hoop dat zijn team in de race iets kan forceren: "Met onze racepace zitten we normaal gesproken een stuk dichter achter Ferrari en Mercedes dan in de kwalificatie. Het wordt morgen bovendien nog een stuk warmer, waardoor het alsnog een spannende race kan worden."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'