© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hoopvolle Horner: 'Red Bull kan terugvechten in de race'

07 jul. 2018 19:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull kwam op Silverstone niet verder dan de derde startrij. Het is wat teambaas Christian Horner waar het team thuishoort op een circuit als Silverstone.

Horner lovend over optreden Verstappen en Ricciardo

"De derde startij is representatief voor wat we kunnen hier op Silverstone. We hebben op een circuit waar vermogen zo bepalend is nu eenmaal niet de snelheid om Ferrari en Mercedes uit te dagen", zo blikt Horner terug op het kwalificatie-uurtje op zaterdag.

Max Verstappen reed op de historische omloop de vijfde tijd, Daniel Ricciardo volgde op P6. Horner weet dat er ook voor de coureurs niet meer uit te halen viel:

"Max heeft alles eruitgehaald wat er in zat, terwijl Daniel met DRS-probemen kampte. Omdat we toestemming kregen om het systeem compleet handmatig te bedienen, is Ricciardo er in geslaagd zich alsnog bij de beste zes te rijden."

De Britse teambaas erkent dat Red Bull flink op achterstand staat, maar houdt hoop dat zijn team in de race iets kan forceren:

"Met onze racepace zitten we normaal gesproken een stuk dichter achter Ferrari en Mercedes dan in de kwalificatie. Het wordt morgen bovendien nog een stuk warmer, waardoor het alsnog een spannende race kan worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen