Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Hopelijk is Norris geen tweede Vandoorne"

Lando Norris neemt bij McLaren het vrijgekomen stoeltje van Stoffel Vandoorne over. De Vlaming wist in twee volledige jaren in dienst van het team uit Woking niet te imponeren. Voormalig McLaren-kopstuk Jo Ramirez hoopt dat Norris niet hetzelfde lot beschoren is.

In de jaren tachtig en negentig was Jo Ramirez nauw betrokken bij het McLaren F1-team. Hij was er onder andere teamcoördinator in de gouden tijden van het team. De Mexicaan werkte in zijn tijd samen met coureurs als Ayrton Senna, Mika Hakkinen en Alain Prost. Afgelopen weekend liet de inmiddels 77-jarige Ramirez zich duidelijk uit over de huidige stand van zaken bij het McLaren F1-team.

"Dit seizoen had McLaren volgens de originele plannen uit 2015 met de Honda-motoren mee moeten doen om de prijzen. De Japanners gebruikte de eerste jaren van de samenwerking met McLaren echter om de motor te ontwikkelen. Dat bracht veel verhitte discussies met zich mee en dat zorgde ervoor dat McLaren de samenwerking moest afbreken." "Met de in 2018 nieuw verworven motor van Renault zal het team nog zeker twee of drie jaar nodig hebben om mee te kunnen gaan strijden om de podiumplekken", aldus Ramirez tegenover de Spaanse krant AS . "Ik denk dat het McLaren-team de juiste keuze heeft gemaakt door Carlos Sainz aan te nemen als kopman van het team. Hij lijkt klaar voor die rol. De keuze voor Lando Norris begrijp ik minder goed. Misschien is het omdat hij nog heel jong is, maar in mijn ogen ontbreekt het hem aan charisma. Hopelijk is hij geen tweede Stoffel Vandoorne." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"