Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Aanrijding Max Verstappen en Massa was een race-incident'

Max Verstappen beleefde opnieuw een lastige middag tijdens de GP van Italië. Een geweldige start bracht hem van P13 naar P8 maar de touché met Felipe Massa in het begin van de race deed een goede klassering opnieuw teniet.

Max Verstappen maakte direct bij de start enkele plekken goed en jaagde vol op zijn volgende opponent Felipe Massa. De Braziliaan gaf zich echter niet zomaar gewonnen waardoor beide heren met elkaar in aanraking kwamen. Gevolg: een lekke band voor Max Verstappen. De Nederlander moest hierdoor terug naar de pits en verloor zo kostbare tijd. Al tijdens de race beoordeelde de wedstrijdleiding het voorval als een race-incident. Na afloop van de GP van Italië werd in ieder geval duidelijk dat beide kemphanen er een andere lezing op na hielden.

Aan Sky Sports gaf teambaas Horner zijn visie op het incident tussen zijn pupil en Massa. "Iedereen heeft ongetwijfeld een andere mening hierover. De wedstrijdleiding ondernam in ieder geval geen actie. Ook voor mij was het gewoon een race-incident. Gewoon twee coureurs die aan het racen zijn en elkaar geen ruimte gunnen." "Helaas was Max zijn race direct over omdat hij bij dit incident een lekke band opliep. Erg ongelukkig allemaal."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"