Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Als Hamilton die heeft aangeraakt, mag hij een forse boete verwachten"

De Formule 1-teams kijken met argusogen naar elkaars bolides nu die op het circuit van Barcelona debuteren. Lewis Hamilton had speciale aandacht voor de Red Bull RB18, maar is op speelse wijze gewaarschuwd door Christian Horner.

Het was op de woensdag in Barcelona dat Lewis Hamilton enige tijd werd gespot rond de pitbox van Red Bull. De Mercedes-coureur keek aandachtig naar de RB18 van Max Verstappen en Sergio Perez. Als Christian Horner een dag later door Sky Sports gevraagd wordt wat hij daarvan vindt, kan hij een speels lachje niet onderdrukken. "Ik heb het zelf niet gezien, maar als hij aan de auto heeft gezeten, kan hij zijn borst nat maken voor een forse boete. Zo één waar Max Verstappen alles van weet."

Horner dolt Hamilton om omgekeerd scenario

Horner verwijst hiermee natuurlijk direct naar de boete die Verstappen vorig jaar in Brazilië kreeg toen hij de achtervleugel van de Mercedes inspecteerde en dat onderdeel kortstondig, maar zonder gevolgen aanraakte. Het kwam hem op 50.000 dollar boete te staan. Overigens snapt Horner heel goed waar de aandacht voor de auto van de concurrent vandaan komt: "In deze tijd van het jaar is dat soort aandacht er altijd, nu zeker met de grootste reglementswijzigingen in veertig jaar tijd." "En kijkend naar die reglementen lijken ze misschien weinig ruimte te laten voor verschillende interpretaties, maar toch zien we dat de oplossingen van de tien verschillende teams behoorlijk uiteen liggen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"