© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Als het zondag warmer is, hebben we een kansje"

10 nov. 2018 08:40 René Oudman 0 reacties
Na de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Brazilië kon Red Bull Racing best tevreden zijn. Max Verstappen had de tijdenlijst aangevoerd in de eerste sessie, samen met Daniel Ricciardo kwam hij tijdentechnisch prima mee in het tweede bedrijf.

Teambaas Christian Horner kreeg plots een andere kijk op het Braziliaanse GP-weekend. Waar de Brit eerst geen hoge verwachtingen had, durfde hij ze na een prima verlopen vrijdag wel iets bij te stellen.

"Goed, het circuit ligt niet hoog genoeg om wederom te kunnen profiteren van ijle lucht", liet Horner op vrijdagmiddag (Braziliaanse tijd) weten. "Onze eerste sector is oke, de tweede sector is erg goed. Het slotstuk doet echter pijn", wijst Horner op het tekortkomen van vermogen en het steil omhoog lopende gedeelte.

"Ik denk dat een startpositie op de tweede rij al erg goed zou zijn", blikt de Britse stalbaas vooruit op de kwalificatie. "De anderen roken hun banden bovendien iets sneller op dan wij dan doen. Het lijkt erop dat het zondag warmer wordt dan dat nu het geval was, en dat is positief voor ons."

Red Bull Racing zegevierde viermaal op het Autódromo José Carlos Pace, waarvan drie keer achtereen. In 2009 won Mark Webber, in 2010 was Sebastian Vettel de beste, in 2011 won Webber weer en Vettel besloot zijn vierde titelwinnende seizoen (2013) met een recordzege (negen achtereenvolgende overwinningen) in Brazilië.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen