Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Als Wolff een Verstappen wil hebben, is Jos beschikbaar"

Mercedes aast al maanden op Max Verstappen, maar de Nederlander leek in Oostenrijk te bevestigen dat hij bij Red Bull blijft. Christian Horner biedt grappend Jos Verstappen aan.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van Max Verstappen is al lange tijd een hot topic in de Formule 1. Mercedes en Toto Wolff willen de drievoudig wereldkampioen dolgraag binnenhalen, al lijkt het erop dat Verstappen in 2025 bij Red Bull blijft. De Nederlander bevestigde dat voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Oostenrijk. Maar waarom blijft Wolff dan naar de diensten van Verstappen hengelen? Christian Horner reageert op ludieke wijze.

"Dat moet je aan Toto vragen, Max was vrij resoluut in de persconferentie", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Hij was altijd consistent richting het team en bevestigde iets wat we al wisten, dus ik denk dat Toto het puur als afleidingstactiek gebruikt. Als Wolff per se een Verstappen wil hebben, is Jos wellicht beschikbaar."

Vaak wordt de motorenkwestie aangehaald als mogelijke motivatie voor Verstappen om zijn heil ergens anders te zoeken. De nieuw te bouwen Red Bull Powertrains-motor zou volgens die verhalen nog niet heel lekker gaan op de testbank, dat terwijl Mercedes de vorige keer met nieuwe motorreglementen sterk uit de startblokken vertrok. Maar die logica kan Horner niet volgen.

"Volgens mij had de coureur (Lewis Hamilton red.) die het Silly Season in gang zette alle informatie over de motor voor 2026 en koos hij er voor om te vertrekken en een vacature open te zetten. Er ontstond speculatie over wie het zitje zou vullen, maar dat wordt niet Max Verstappen."

Horner is erg blij met Verstappen, die op de toppen van zijn kunnen presteert. "Max doet het fantastisch en je ziet een coureur die zich blijft ontwikkelen. Het zijn races van het kaliber van de grootste legendes in deze sport, zoals Ayrton Senna en Jim Clark. De belangrijkste momenten definiëren een bijzondere sportman of -vrouw en dat is precies wat Max op dit moment laat zien. Hij presteert de afgelopen races geweldig onder druk, ook in combinatie met het team. We hebben drie van de laatste vier races gewonnen en moesten er constant hard voor werken. Max verrast ons nog steeds met de niveaus die hij aantikt."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"