Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner baalt van nieuwe misser Perez: "Het is frustrerend"

Red Bull-teambaas Christian Horner keek niet blij toen Sergio Perez bij de eerste vrije training crashte na een domme fout. Het is voor de Mexicaan de volgende teleurstelling in een lange reeks van slechte resultaten.

Perez Crash Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zijn linker voorwiel plaatste hij te ver buiten de baan op de Hungaroring en weg was de wagen van Sergio Perez. Zijn Red Bull kwam hard in de boarding tot stilstand en een rode vlag was het gevolg. Teambaas Christian Horner baalde logischerwijs van de misser van Perez, die bij de laatste vijf races er ook al niet in slaagde om Q3 te bereiken.

"Het is natuurlijk frustrerend", blikte Horner bij Sky Sports terug op de crash van Perez. "We hebben de auto nog niet terug, maar hopelijk blijft de schade beperkt tot de rechter voorkant, die hopelijk op tijd gerepareerd kan worden voor de volgende sessie."

Horner zag direct dat een fout van Perez de oorzaak was. "Hij zette gewoon een wiel op het gras en maakte een fout in bocht 5. Hopelijk heeft hij niet al te veel tijd verloren, want in deze omstandigheden krijgen mensen niet al te veel rondjes. Maar het is niet de ideale manier om het weekend te beginnen", is Horner nog mild.

"Het was duidelijk het begin van zijn eerste ronde. Hij kwam goed door bocht 4, maar hij schatte het verkeerd in, het was een fout. Hij zette een wiel op het gras bij het naderen van bocht 5. Je kon de frustratie in zijn stem horen, hij stak de hand in eigen boezem. Het is wat het is."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt