Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner bedroefd na overlijden Red Bull-geestesvader Mateschitz: "Een inspirerend individu"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft prachtige woorden over voor de overleden Red Bull-baas Dietrich Mateschitz.

Horner Mateschitz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op zaterdagavond kwam het treurige nieuws naar buiten dat grote Red Bull-baas Dietrich Mateschitz op 78-jarige leeftijd is overleden. Teambaas Christian Horner heeft prachtige woorden over voor Mateschitz.

Hij en vele anderen in het team en de paddock hebben veel te danken aan de Oostenrijker, die het Jaguar-team in 2004 kocht en omdoopte tot Red Bull Racing.

"Wat hij heeft bereikt en wat hij heeft gedaan voor zoveel mensen over de hele wereld in verschillende sporten... We konden niet beter wensen", vertelt Horner tegenover Sky Sports.

"Velen van ons moeten zo ontzettend dankbaar zijn voor de kansen die hij ons heeft gegeven. De visie en de kracht die hij had. Hij was nooit bang om dromen na te jagen en dat is wat hij heeft gedaan hier in de Formule 1. Hij bewees dat je een verschil kon maken."

"We zijn gewoon erg dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan", vervolgt Horner. "Zoveel coureurs, zoveel mensen in het team, zoveel mensen in deze pitstraat hebben zoveel te danken aan hem. Hij was gepassioneerd over de Formule 1 en het team. We zijn vastberaden om voor hem ons best te doen tijdens de kwalificatie en op zondag in de race."

Mateschitz lag al enige tijd slecht en Horner is blij dat hij de tweede wereldtitel van Max Verstappen nog kon meemaken. "Gelukkig heeft hij dat mogen meemaken. Hij was zo ontzettend trots op het team. Hij was een gepassioneerde supporter en de ruggengraat van alles wat we doen. Het is belangrijk dat we zijn bijdrage vieren en erkennen. Hij was een bijzonder man en inspirerend individu waar we veel aan te danken hebben."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen