Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner bedroefd na overlijden Red Bull-geestesvader Mateschitz: "Een inspirerend individu"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft prachtige woorden over voor de overleden Red Bull-baas Dietrich Mateschitz.

Horner Mateschitz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op zaterdagavond kwam het treurige nieuws naar buiten dat grote Red Bull-baas Dietrich Mateschitz op 78-jarige leeftijd is overleden. Teambaas Christian Horner heeft prachtige woorden over voor Mateschitz.

Hij en vele anderen in het team en de paddock hebben veel te danken aan de Oostenrijker, die het Jaguar-team in 2004 kocht en omdoopte tot Red Bull Racing.

"Wat hij heeft bereikt en wat hij heeft gedaan voor zoveel mensen over de hele wereld in verschillende sporten... We konden niet beter wensen", vertelt Horner tegenover Sky Sports.

"Velen van ons moeten zo ontzettend dankbaar zijn voor de kansen die hij ons heeft gegeven. De visie en de kracht die hij had. Hij was nooit bang om dromen na te jagen en dat is wat hij heeft gedaan hier in de Formule 1. Hij bewees dat je een verschil kon maken."

"We zijn gewoon erg dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan", vervolgt Horner. "Zoveel coureurs, zoveel mensen in het team, zoveel mensen in deze pitstraat hebben zoveel te danken aan hem. Hij was gepassioneerd over de Formule 1 en het team. We zijn vastberaden om voor hem ons best te doen tijdens de kwalificatie en op zondag in de race."

Mateschitz lag al enige tijd slecht en Horner is blij dat hij de tweede wereldtitel van Max Verstappen nog kon meemaken. "Gelukkig heeft hij dat mogen meemaken. Hij was zo ontzettend trots op het team. Hij was een gepassioneerde supporter en de ruggengraat van alles wat we doen. Het is belangrijk dat we zijn bijdrage vieren en erkennen. Hij was een bijzonder man en inspirerend individu waar we veel aan te danken hebben."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct