Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner bekritiseert Wolff in rivaliteit Red Bull en Mercedes: "Dat had ik zelf nooit gedaan"

Ondanks een flink portie respect tussen Toto Wolff en Christian Horner is de rivaliteit tussen de twee teambazen niet te ontkennen. Horner pakt bepaalde zaken net iets anders aan...

Wolff Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In het Formule 1-seizoen van 2021 zagen de autosport niet alleen een intense rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar de teambazen konden er ook wat van. Politieke spelletjes, uithalen, protesteren en noem het maar op: alles kwam voorbij in de strijd tussen Red Bull en Mercedes.

Toch blijft er veel respect tussen teambazen Christian Horner en Toto Wolff. Althans, dat zeggen ze zelf in gesprek met Sky Sports. "Ik heb ontzettend veel respect voor alles wat Toto heeft gedaan en bereikt", zo begint Red Bull-teambaas Horner, om daarna gelijk een kanttekening bij te plaatsen. "We blijven concurrenten."

"Ik heb er nooit in geloofd dat je beste vrienden kan worden met je concurrent. Dat werkt niet eerlijk. Ik wil dat iedereen in mijn team ziet tegen wie we racen en dat is dan ook de concurrent. Daar moeten we tegen strijden en als team moeten we dat eensgezind doen."

Koptelefoon-incident

Dat Wolff fanatiek is als F1-teambaas zien de fans regelmatig met de manier waarop hij meeleeft in de garage. Een van de hoogtepunten (of dieptepunten) was het moment tijdens de GP van Saoedi-Arabië in 2021, toen Hamilton achterop Verstappen botste. De gemoederen liepen bij Wolff zo hoog op dat hij zijn koptelefoon kapotsloeg op de tafel.

Horner reageert op het incident: "Alle sporten zijn een mentaal spelletje, maar als je ziet dat een partij zichzelf verliest en een koptelefoon kapotslaat op de tafel, dan denk je wel: 'Oké, jij voelt de druk', en als hij de druk dan voelt, dan voelt iedereen het daar. Dat gaat van de top naar beneden."

"In mijn gedachten had hij net zo goed een koptelefoon kapotgeslagen, maar ik zou het niet écht doen. Iedereen is daar anders in", aldus de Red Bull-teambaas.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken