Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner bestudeert problemen bij de Mercedes-motor: "Dat is best ongebruikelijk voor ze"

In Turkije werd voor iedereen duidelijk dat Mercedes grote stappen heeft gemaakt met hun krachtbron. Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat de Honda-motor op de rechte stukken minder competitief is, maar ziet ook een aantal problemen bij de Duitse renstal.

Bottas win Turkey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op het natte asfalt van Istanbul Park zagen we Lewis Hamilton en Valtteri Bottas opvallend veel snelheid hebben op de lange rechte stukken. Christian Horner weet dat de Honda-motor op topsnelheid wat achterloopt, maar vermoedt dat Mercedes een afweging heeft gemaakt tussen de betrouwbaarheid van de motor en een agressievere motorstand.

"Je kan duidelijk zien dat ze wat problemen hebben met de betrouwbaarheid van de motor", zegt de Red Bull-teambaas in gesprek met onder meer RacingNews365. Van een uitvalbeurt is het nog niet gekomen, maar een vijfde krachtbron voor Bottas en een vierde voor Hamilton is voor Horner voldoende bewijs. "Dat is best ongebruikelijk voor Mercedes."

De teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez heeft een vermoeden dat de verbeterde snelheid van de Mercedes-motor hiermee te maken heft. "De performance van hun krachtbron is erg indrukwekkend", moet hij toegeven. "Maar of dat te maken kan hebben met de betrouwbaarheidsproblemen, weet ik niet zeker. Het is echter wel opvallend, vooral als je kijkt naar de topsnelheden."

Tijdens de Grand prix van Turkije zag Red Bull een verschil van 15 tot 20 kilometer per uur tussen de krachtbronnen van Honda en Mercedes. Horner vreest dat de Duitse renstal in de slotfases de dominante partij zal zijn op de lange rechte stukken, maar verwacht nog wel competitief te zijn door te compenseren met de afstelling van de auto. Ook kan de RB16B mogelijk compenseren in de bochtige stukken van de laatste zes circuits op de F1-kalender.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes nu overal vrezen

Verstappen presteerde prima in Turkije, maar zag ook dat Mercedes te snel voor hem was. Geen moment was hij bij machte om Bottas aan te vallen. Hij zal Hamilton nu overal moeten vrezen, zo oordeelt men in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"