Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner bevestigt: "Ricciardo rijdt 'gewoon' in laatste twee races"

Nadat Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Mexico voor de achtste keer dit jaar was uitgevallen, zag de 29-jarige Australiër het helemaal niet meer zitten. De teammaat van Max Verstappen liet zich zelfs ontvallen dat Red Bull zijn wagen 'alvast' aan Pierre Gasly kon geven.

Gasly, nu nog actief voor Toro Rosso, zal volgend jaar namelijk aanschuiven bij Red Bull Racing. De jonge Fransman vervangt Ricciardo, die Red Bull Racing na vijf seizoenen verruilt voor het fabrieksteam van Renault.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner ziet het allemaal in perspectief. De 44-jarige Brit laat doorschemeren dat het zitje niet voortijdig af zal worden genomen en dat Ricciardo zodoende de laatste twee Grands Prix van 2018 voor zijn rekening zal nemen. "Daniel was erg emotioneel na de Grand Prix, maar hij had natuurlijk ook een vervelende middag achter de rug", liet Horner aan de Spaanse krant AS weten. "Ik begrijp dat volkomen. Laten we hopen dat de lucht snel opklaart voor hem en hij succesvol kan zijn in de slotraces van dit seizoen." De twee laatste Grands Prix van dit jaar worden gehouden in Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten. Red Bull Racing verwacht weinig tot geen kans te hebben op podiumplaatsen.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer