© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner bevestigt: "Ricciardo rijdt 'gewoon' in laatste twee races"

31 okt. 2018 14:15 René Oudman 4 reacties
Nadat Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Mexico voor de achtste keer dit jaar was uitgevallen, zag de 29-jarige Australiër het helemaal niet meer zitten. De teammaat van Max Verstappen liet zich zelfs ontvallen dat Red Bull zijn wagen 'alvast' aan Pierre Gasly kon geven.

Gasly, nu nog actief voor Toro Rosso, zal volgend jaar namelijk aanschuiven bij Red Bull Racing. De jonge Fransman vervangt Ricciardo, die Red Bull Racing na vijf seizoenen verruilt voor het fabrieksteam van Renault.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner ziet het allemaal in perspectief. De 44-jarige Brit laat doorschemeren dat het zitje niet voortijdig af zal worden genomen en dat Ricciardo zodoende de laatste twee Grands Prix van 2018 voor zijn rekening zal nemen.

"Daniel was erg emotioneel na de Grand Prix, maar hij had natuurlijk ook een vervelende middag achter de rug", liet Horner aan de Spaanse krant AS weten. "Ik begrijp dat volkomen. Laten we hopen dat de lucht snel opklaart voor hem en hij succesvol kan zijn in de slotraces van dit seizoen."

De twee laatste Grands Prix van dit jaar worden gehouden in Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten. Red Bull Racing verwacht weinig tot geen kans te hebben op podiumplaatsen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen