Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Horner bevestigt: "Ricciardo rijdt 'gewoon' in laatste twee races"

Nadat Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Mexico voor de achtste keer dit jaar was uitgevallen, zag de 29-jarige Australiër het helemaal niet meer zitten. De teammaat van Max Verstappen liet zich zelfs ontvallen dat Red Bull zijn wagen 'alvast' aan Pierre Gasly kon geven.

Gasly, nu nog actief voor Toro Rosso, zal volgend jaar namelijk aanschuiven bij Red Bull Racing. De jonge Fransman vervangt Ricciardo, die Red Bull Racing na vijf seizoenen verruilt voor het fabrieksteam van Renault.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner ziet het allemaal in perspectief. De 44-jarige Brit laat doorschemeren dat het zitje niet voortijdig af zal worden genomen en dat Ricciardo zodoende de laatste twee Grands Prix van 2018 voor zijn rekening zal nemen.

"Daniel was erg emotioneel na de Grand Prix, maar hij had natuurlijk ook een vervelende middag achter de rug", liet Horner aan de Spaanse krant AS weten. "Ik begrijp dat volkomen. Laten we hopen dat de lucht snel opklaart voor hem en hij succesvol kan zijn in de slotraces van dit seizoen."

De twee laatste Grands Prix van dit jaar worden gehouden in Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten. Red Bull Racing verwacht weinig tot geen kans te hebben op podiumplaatsen.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona