© Red Bull

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Bij Renault waren we klant, bij Honda de koning'

06 feb. 14:00 Joe van Burik 0 reacties
Christian Horner is de ontplofte samenwerking tussen Red Bull Racing en Renault nog niet vergeten. De Britse teambaas kijkt nog altijd met frustratie terug op de laatste jaren.

Red Bull-Renault was als combinatie goed voor acht wereldtitels (bij de rijders en constructeurs) in de Formule 1, maar na de intrede van de V6-turbomotoren in 2014 verzuurde de relatie in rap tempo. Menigmaal stelde de renstal publiekelijk dat de Franse leverancier een slecht product leverde. Horner voelt die pijn nog steeds.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Het komt erop neer dat we voor een ticket in de eerste klas betaalden, maar in plaats daarvan economy zaten", aldus Horner tegenover Reuters. "Dat heeft ons ongelofelijk veel frustratie opgeleverd."

De teambaas is een stuk beter te spreken over de samenwerking met Honda tot dusver, waarmee Red Bull vanaf dit seizoen deelneemt aan de Formule 1: "De benadering met Honda is heel gemoedelijk en open. Er wordt oprecht gecommuniceerd over de sterke punten en zwaktes."

Horner omschrijft de samenwerking met Honda dan ook als een 'echte technische partnerschap'. "We nemen allebei onze verantwoordelijkheid. Omdat dat van beide kanten gebeurd, werkt dit beter dan het scenario waarin een klant wat afneemt van een leverancier."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen