Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner bijt van zich af na opmerkingen Mercedes-coureurs

Red Bull-teambaas Christian Horner kan zich niet vinden in de opnieuw opgelaaide kritiek dat de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet in 2021 te laag zou zijn: "Waarom nemen we daar dan niet meteen afscheid van?"

Red Bull mag een groot deel van dit Formule 1-seizoen minder windtunneluren draaien en computersimulaties uitvoeren dan alle andere teams. Enerzijds vanwege het winnen van de titel in 2022, anderzijds vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet in 2021. De Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell lieten zich dit weekend ontvallen dat die straf niet zwaar genoeg is, waarbij Hamilton aangaf dat het hem niet zou verbazen als teams bewust de budgetlimieten gaan overschrijden, omdat de sancties toch niet zwaar genoeg zijn. Red Bull-teambaas Christian Horner hoorde die opmerkingen ook en hij laat tegenover Sky Sports weten dat de straf wel degelijk ingrijpend is: "Geloof mij maar, de klap die we hebben gekregen door het verder inperken van de windtunneluren in vergelijking met onze concurrenten is groot. En als windtunnels blijkbaar niet meetellen in dat soort overwegingen, waarom nemen we er dan niet in zijn geheel afscheid van?"

"Dit houd je toch"

Volgens Horner zijn het vooral opmerkingen van een verliezende partij: "Het is altijd makkelijk om een bepaalde mate van minachting te uiten als je zelf niet weet te presteren. Dat is inherent aan de Formule 1 en dat zal dan ook altijd blijven gebeuren", aldus de Britse teambaas. Dat Red Bull ondanks de straf zo ontzettend dominant is, is volgens Horner dan ook de verdienste van elke Red Bull-medewerker: "Ik ben ontstellend trots op het werk dat ons team verricht binnen de beperkingen van de handicap die we hebben. Om op dit hoge niveau te presteren, met elf overwinningen tot nu toe als resultaat, is een overweldigende prestatie."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"