Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Horner claimt verantwoordelijkheid voor uitbarsting Wolff

Christian Horner en Toto Wolff konden bij vlagen elkaars bloed wel drinken gedurende het seizoen 2021. De Red Bull-teambaas zag zijn concurrent op een manier die hij nog niet eerder had waargenomen.

Wolff Turkey 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes-teambaas Toto Wolff en Red Bull-teambaas Christian Horner zullen waarschijnlijk nooit elkaars beste vrienden worden. De intense rivaliteit tussen de twee topteams en tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben de verhoudingen op scherp gezet. Richting het einde van het vorige seizoen zagen we door de toenemende druk op Wolff volgens Horner een andere kant van de Mercedes-voorman.

Meest duidelijke voorbeeld van die stelling kwam volgens Horner tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, toen Verstappen en Hamilton elkaar niet voor het eerst dat seizoen raakten. Wolff vierde zijn frustraties bot op zijn koptelefoon, die rake klappen te verduren kreeg: "Hij werd zo heethoofdig. Hij verloor zichzelf op dat moment en dat was voor iedereen te zien", aldus Horner in een interview met de Financial Times.

"Opeens zagen we Toto in een heel ander daglicht"

Horner weet dat hij met zijn team Red Bull daarvoor verantwoordelijk was: "Hij verkeerde nooit eerder in die positie, want hij werd nooit eerder uitgedaagd. Hij is nooit tot het uiterste gedreven en wij kregen dat als team wel voor elkaar", zo vervolgt de Brit. "Opeens zagen we Toto in een heel ander daglicht."

De Formule 1 en haar fans smulden van het titelgevecht, maar naarmate het seizoen vorderde werd wel steevast de vraag gesteld of die slopende strijd niet ten koste zou gaan van de ontwikkeling van de auto voor 2022. Als Horner die vraag opnieuw voorgelegd krijgt, herhaalt Horner zijn vaste antwoord: "Is er misschien een team dat iets gevonden heeft wat wij niet hebben?", stelt hij zich de vraag: "Ik denk dat we over een fatsoenlijke auto beschikken."

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022