Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Competitieve beesten Verstappen en Perez weten wat de Red Bull-regels zijn"

Max Verstappen is in Australië iets uitgelopen op teamgenoot Sergio Perez in het Formule 1-klassement. Met nog twintig races te gaan, zijn er echter nog meer dan genoeg kansen voor een inhaalslag. Christian Horner vindt het allemaal prima: ze kennen de regels in de onderlinge strijd.

Het gat tussen Max Verstappen en Sergio Perez in de WK-stand van 2023 is nog niet heel groot. Met 10 punten voor Checo in Australië liep Verstappen iets uit, maar met 69 punten voor de Nederlander en 54 punten voor de Mexicaan kan er nog van alles gebeuren. Vooral gezien het feit dat er nog twintig races verreden moeten worden dit jaar. We zijn nog maar net begonnen in 2023 en Perez heeft meer dan genoeg kansen de strijd aan te gaan met de tweevoudig wereldkampioen. Een voorproefje hiervan kregen de F1-fans al in Saoedi-Arabië, toen Checo de race won en de onderlinge strijd losbarstte in de laatste ronden. Verstappen pakte de snelste ronde en even leek de rivaliteit tussen de twee naar een nieuw niveau te zijn gegroeid. Teambaas Christian Horner maakt zich echter totaal geen zorgen. Verstappen en Perez weten precies wat wel en niet mag, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Ik zie niet waarom dit een probleem zou worden tussen de twee. Beide rijders zijn competitieve beesten en uiteindelijk zijn het gewoon coureurs, maar ze weten precies wat onze regels zijn." Die regels zijn gefocust op Red Bull als geheel. "Het team gaat altijd voor, vooral op dit moment in het seizoen. We weten dat we minder ontwikkelingstijd hebben", benadrukt Horner, doelend op de windtunnel- en CFD-restricties. "We moeten zo veel mogelijk punten scoren als we maar kunnen en een voorsprong opbouwen in het kampioenschap. De rest komt naar verwachting sterk terug in de tweede seizoenshelft."

Wat Verstappen en Perez ervan vinden

Het scenario van een interne titelstrijd is ongetwijfeld besproken bij Red Bull en Verstappen en Perez weten precies wat wel en niet kan. Laatstgenoemde legt uit dat de fans van het Oostenrijkse topteam, of de fans van één van de twee, zich geen zorgen hoeven te maken. "Max en ik hebben meer respect voor elkaar dan sommigen denken." "Er heerst een goede sfeer binnen het team en er is veel respect tussen iedereen. We zijn beiden volwassen genoeg om te weten wat goed en wat fout is. Als dat zo blijft, dan zie ik niets veranderen." Verstappen blijft er ook nuchter onder. Hij weet wat hij moet doen als er inderdaad een gevecht tussen de twee Red Bull-rijders ontstaat. "In dat geval is het doel simpel toch? Als we tegen elkaar moeten racen, dan eindigt de beste bovenaan! Ik ben hier niet om tweede te worden, vooral niet als er in onze fabriek zo hard gewerkt wordt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"