Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner complimenteert simcoureur na ommekeer in Singapore: "Genoeg Red Bull op!"

Tijdens de GP van Singapore maakte Max Verstappen van vrijdag op zaterdag een flinke stap met zijn Red Bull, met dank aan de inzet van Sebastien Buemi.

Verstappen Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het einde van de vrijdag van de GP van Singapore was het verschil tussen de Red Bull van Max Verstappen en de McLaren van Lando Norris enorm. Het gat was na de eerste vrije training maar twee tienden, maar bij de tweede training op het Marina Bay Street Circuit was Norris maar liefst 1,3 seconden sneller dan de leider in het wereldkampioenschap.

Werk aan de winkel dus voor Red Bull, maar het team wist die hoognodige ommekeer verrassend snel te verwezenlijken. Verstappen reed in de kwalificatie op zaterdag naar de tweede tijd, maar twee tienden achter Norris. Een plek die hij ook in de race vast wist te houden en waarmee hij de schade in het kampioenschap beperkte ten opzichte van Norris, die onbedreigd naar de zege reed. Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit dat Red Bull die grote stap van vrijdag op zaterdag vooral te danken had aan simcoureur Sebastien Buemi.

"Hij gebruikte genoeg Red Bull om op de been te blijven", zegt Horner lachend tegen de media, waaronder RacingNews365. Buemi verzette 's nachts dus flink wat werk, waardoor de wagen van Verstappen op zaterdag beter voor de dag kwam. "Hij (Buemi, red.) speelde een belangrijke rol, maar het hele team werkt natuurlijk hard en maakt lange dagen en nachten. De komende weken gaat de fabriek niet dicht en het gaat dan ook een extreem drukke periode worden", doelt Horner op het werk dat verzet gaat worden door zijn team, voordat het F1-circus afreist naar Amerika, waar op 20 oktober de volgende GP wordt gereden in Austin.

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"