Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner dient Vasseur van repliek na opmerking over 'te lage straf' Red Bull

Ferrari-teambaas Fred Vasseur was onlangs vrij stellig toen hij aangaf dat hij de straf voor Red Bull wel aan de erg milde kant vond. Christian Horner reageert.

Red Bull overschreed in 2021 de budgetlimiet. Daarvoor werd het in 2022 bestraft met een boete van 7 miljoen dollar en een beperking van het aantal windtunnel uren en computersimulaties. Beiden zijn voor een jaar lang met 10% verminderd, bovenop de reglementaire vermindering voor de kampioen. Onlangs gaf Ferrari-teambaas Fred Vasseur aan dat die straf in zijn ogen veel te laag is. Als Red Bull-teambaas Christian Horner met die opmerking geconfronteerd wordt door Sky Sports , reageert hij schouderophalend: "Iedereen heeft een eigen mening en iedereen heeft ook recht op een eigen mening."

Grote upgrades Mercedes en Ferrari

Voor Vasseur zal zeker meetellen dat Red Bull in 2023 erg goed uit de startblokken is gekomen, waardoor het misschien lijkt alsof de straf Red Bull niks doet, maar Horner waakt voor voorbarige conclusies. "We hebben er drie races op zitten, dat is niet meer dan een momentopname, dus dat soort conclusies zijn erg voorbarig als er nog zoveel te racen valt." "Maar het team heeft afgelopen winterperiode geweldig geleverd met de beperkte windtunneluren", zo looft Horner zijn team, alvorens hij wederom voorzichtigheid betracht. "Die beperkte mogelijkheden zullen later dit jaar, maar ook volgend jaar een impact hebben." "Bovendien horen we het nodige over grote upgrades voor zowel Ferrari als Mercedes, dus we nemen niks voor lief. We richten ons op onszelf en zullen alles geven binnen de beperkingen die ons zijn opgelegd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"