Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: 'Dit Red Bull-voordeel verdwijnt door de nieuwe F1-reglementen'

Red Bull is al jarenlang dominant in de pitstraat. De Oostenrijkse renstal staat bekend als het team met de snelste pitcrew ter wereld, maar deze dominantie eindigt mogelijk in 2022.

Perez Pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull was de afgelopen jaren niet te verslaan als het ging over razendsnelle pitstops. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez kunnen rekenen op een sterke pitcrew, waardoor er regelmatig pitstops werden gemaakt onder de twee seconden.

Dit zullen we in 2022 niet meer zien. Teambaas Christian Horner legt bij F1 TV uit dat de nieuwe reglementen in de Formule 1 ervoor zorgen dat een pitstop onder de twee seconden nagenoeg onmogelijk is. "De pitstops zijn trager. De wielen zijn zwaarder, natuurlijk, want ze hebben wieldoppen."

Horner hoopt op pitstops 'in de lage twee seconden'

De zwaardere wielen zorgen voor tragere pitstops, maar Horner denkt niet dat de bolides van Verstappen en Perez ineens een volle seconde langer stilstaan tijdens een bandenwissel. "Ik betwijfel het of we nog pitstops onder de twee seconden krijgen, maar hopelijk blijven we in de lage twee seconden zitten. Dat zou erg solide zijn."

Ook het gewicht van de F1-bolides is dit jaar toegenomen. Horner maakt zich daarover geen zorgen. "Gelukkig hebben we altijd nog onze rear jack man, Olaf (Janssen, red.). Hij is een van de langste mannen van het team en een grote, sterke Zuid Afrikaan. Je hebt ook wel wat spierkracht nodig om deze bolides op te tillen!"

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull