Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: 'Dit Red Bull-voordeel verdwijnt door de nieuwe F1-reglementen'

Red Bull is al jarenlang dominant in de pitstraat. De Oostenrijkse renstal staat bekend als het team met de snelste pitcrew ter wereld, maar deze dominantie eindigt mogelijk in 2022.

Perez Pitstop
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull was de afgelopen jaren niet te verslaan als het ging over razendsnelle pitstops. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez kunnen rekenen op een sterke pitcrew, waardoor er regelmatig pitstops werden gemaakt onder de twee seconden.

Dit zullen we in 2022 niet meer zien. Teambaas Christian Horner legt bij F1 TV uit dat de nieuwe reglementen in de Formule 1 ervoor zorgen dat een pitstop onder de twee seconden nagenoeg onmogelijk is. "De pitstops zijn trager. De wielen zijn zwaarder, natuurlijk, want ze hebben wieldoppen."

Horner hoopt op pitstops 'in de lage twee seconden'

De zwaardere wielen zorgen voor tragere pitstops, maar Horner denkt niet dat de bolides van Verstappen en Perez ineens een volle seconde langer stilstaan tijdens een bandenwissel. "Ik betwijfel het of we nog pitstops onder de twee seconden krijgen, maar hopelijk blijven we in de lage twee seconden zitten. Dat zou erg solide zijn."

Ook het gewicht van de F1-bolides is dit jaar toegenomen. Horner maakt zich daarover geen zorgen. "Gelukkig hebben we altijd nog onze rear jack man, Olaf (Janssen, red.). Hij is een van de langste mannen van het team en een grote, sterke Zuid Afrikaan. Je hebt ook wel wat spierkracht nodig om deze bolides op te tillen!"

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"