Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner doet belofte aan Verstappen en Perez in tweestrijd Bakoe

Het Formule 1-weekend van Grand Prix van Azerbeidzjan is begonnen en zoals verwacht (en kijkend naar de eerste training) doet Red Bull weer mee voor de zege. Teambaas Christian Horner belooft daarbij dat Max Verstappen en Sergio Perez mogen strijden tegen elkaar.

Twee Red Bulls die volop tegen elkaar mogen racen in Bakoe, dat zal voor menig medewerker van de Oostenrijkse renstal voor een verhoogde hartslag zorgen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo knalden in de GP van Azerbeidzjan van 2018 tegen elkaar en vielen uit. Nu zal Verstappen tegen teamgenoot Sergio Perez moeten strijden. Maar zullen er teamorders komen om een 2018-verhaal te voorkomen? Nee, dat niet, zo legt Christian Horner uit bij Sky Sports . "De prioriteit blijft om zo veel mogelijk punten mee naar huis te nemen hier. We zitten nog vroeg in het seizoen en we moeten geen punten weggooien. Punten scoren is dus het doel, maar de coureurs zullen hier vrij mogen racen. Zolang ze het maar op een nette manier doen en elkaar en het team respecteren. Er staat veel op het spel." Vooral in Azerbeidzjan staat er volgens Horner veel op het spel. Niet omdat Verstappen en Ricciardo de iconische crash beleefden op het stratencircuit in Bakoe, maar wel door het nieuwe sprintformat. "Dit is een lastig circuit en er is een risico met de sprintrace. Alleen een Grand Prix hier is al zwaar genoeg! Er gebeurt veel en misschien slaat het weer ook nog eens om op zondag..."

Drukte voor engineers na VT1

Na de eerste en enige vrije training wordt de middag een drukke voor de engineers en data-analisten. Het wegvallen van de tweede training betekent dat er geen moment meer is om data te verzamelen voordat de parc fermé-regels ingaan vanaf 15:00 uur op deze vrijdag. Hoe is het data vergaren bij Red Bull vergaan? "We hebben data van twee sets banden en op twee verschillende brandstofniveaus", legt Horner uit. "We moeten de data nu gaan verwerken, want dit is de laatste kans dat de engineers en coureurs nog maar iets kunnen aanpassen voordat we gaan kwalificeren. Dan staan de auto's zo goed als in lockdown." "Straks richten we ons volledig op ronden zonder fouten, net als morgenochtend. Daarna natuurlijk ook nog de race", zo sluit de Red Bull-teambaas af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"