Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner doet boekje open over potentiële nieuwe Red Bull-coureur

Nu Sergio Perez het zichzelf aardig lastig maakt, is men bij Red Bull Racing op de achtergrond stiekem toch na aan het denken over een plan B. Teambaas Christian Horner kan in ieder geval al één naam bedenken binnen de Oostenrijkse renstal die op het lijstje voorkomt.

Horner Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als we het over rookies hebben, denken we toch al snel aan dat driejarige tijdbestek waar voormalig teambaas Franz Tost het altijd over had. Vanaf het moment dat jonge talenten hun Formule 1-debuut maken, zouden zij drie jaar nodig hebben om aan de koningsklasse van de autosport te wennen om er vanaf het vierde jaar het maximale uit te kunnen halen. En jawel: ook dit seizoen is er weer een coureur die aantoont dat Tost het toch echt bij het rechte eind had.

RB-coureur Yuki Tsunoda begon dit seizoen namelijk aan zijn vierde jaar in de Formule 1 en doet het beter dan ooit tevoren. In twaalf races heeft hij bijvoorbeeld twintig punten gescoord, terwijl het veld dit seizoen competitiever is dan ooit. De Japanner laat zich voortdurend van zijn beste kant zien en dat wordt nu beloond door Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. 

Horner werpt tegenover onder meer RacingNews365 een blik op de prestaties van Tsunoda, die bij het zusterteam van Red Bull rijdt. "Ik denk echt dat hij het heel goed doet. Hij heeft in Silverstone weer een punt gescoord en rijgt alle weekenden aan elkaar. Ik denk echt dat hij veel heeft geleerd van Daniel Ricciardo (zijn teamgenoot, red.). Hij geeft zelf ook openlijk toe dat het hem geholpen heeft om naast een ervaren coureur te rijden, ook wat de communicatie met het team en de engineers betreft." 

"Yuki is allang geen rookie meer. Hij heeft inmiddels al heel wat ervaring op zak en je kan zien dat hij daar echt optimaal gebruik van maakt. Als de omstandigheden dan lastiger zijn, zoals ze bijvoorbeeld in Silverstone waren, merk je dat hij een goede race kan rijden."

In eerste instantie leek het erop dat Tsunoda het niet verder zou schoppen dan RB, vooral omdat de stoeltjes bij Red Bull in rap tempo bezet raakten. Toch zorgen de flinke blunders van Sergio Perez er nu voor dat er een kans ontstaat voor de Japanner, ondanks dat de namen van Ricciardo en reservecoureur Liam Lawson vaker in verband werden gebracht met dat tweede Red Bull-stoeltje. 

"Maar we kunnen niks uitsluiten," benadrukt Horner als hem gevraagd wordt naar de kans dat Tsunoda ooit voor Red Bull zal rijden. "We hebben voor meerdere jaren opties open voor hem, omdat we er echt in geloven dat hij een groot talent is. Hij is en blijft een Red Bull Racing-coureur en hij heeft een contract binnen de Red Bull-familie, dus wie weet komt er ooit nog een test aan voor hem. Ook dat sluiten we niet uit."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership