Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner doet Lawson plechtige belofte

Red Bull-protegé Liam Lawson is hard op weg om dé revelatie van 2023 te worden met zijn indrukwekkende invalbeurt bij AlphaTauri. Welke plannen heeft Red Bull-teambaas Christian Horner met de Nieuw-Zeelander?

Lawson Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het mag duidelijk zijn dat Red Bull-teambaas Christian Horner onder de indruk is van Liam Lawson, die zijn kunsten achtereenvolgens in Zandvoort, Monza, Singapore en Japan mocht etaleren als invaller van Daniel Ricciardo. In Singapore, de op papier zwaarste race op de F1-kalender, pakte hij zelfs zijn eerste punten.

"Ik denk dat hij het geweldig doet. Moet je nagaan. We zetten hem in de regen van Zandvoort in die auto. Dat was een enorme eye-opener voor hem, maar ik denk dat hij het goed deed en een week later op Monza greep hij nipt naast zijn eerste punten. Dat deed hij in Singapore alsnog", aldus Horner tegenover onder andere RacingNews365.

"Hij is een pittige racer, dat weten we van hem. Hij greep de F1-kans die je als coureur zelden krijgt met beide handen aan door het heel goed te doen en zich daarmee op de radar te rijden."

Gevraagd of hij niet gewoon een zitje in 2024 verdient - we weten al dat dat niet bij AlphaTauri kan -, wijst Horner op een luxeprobleem. Het probleem van AlphaTauri is dat ze drie geweldige coureurs hebben voor twee zitjes. Maar dat is een fijn soort hoofdpijn om te hebben."

"Hij is nu al een Grand Prix-coureur en of hij wel of niet wat langer moet wachten op een vervolg, verandert niets aan het feit dat hij nu al heeft laten zien wat hij kan."

Natuurlijk is er nog dat ene vacante zitje bij Williams. Is dat iets waar Red Bull met Lawson in wil zetten? "Lawson is lid van de Red Bull-familie en er is inderdaad nog één zitje vrij. We hebben in het verleden wel dat soort constructies gebruikt toen we bijvoorbeeld Carlos Sainz uitleende aan Renault."

"Maar ook als hij volgend jaar niet in een F1-auto op de grid staat, zal hij genoeg andere dingen te doen hebben", zo belooft Horner Lawson bezig te houden.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"