Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner dolblij met één-twee: "Daniel verdient deze pole"

Op 16 november 2013 kwalificeerde Sebastian Vettel, destijds nog in dienst van Red Bull Racing, zich op poleposition voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Toenmalig teammaat Mark Webber sloot achter de Duitser aan op P2.

Bijna vijf jaren heeft het team van Red Bull Racing moeten wachten, maar tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico was het eindelijk weer raak. Daniel Ricciardo en Max Verstappen kwalificeerden zich op de plaatsen één en twee.

Zodoende mag Red Bull voor de eerste keer in bijna vijf jaar weer met beide wagens de eerste startrij bezetten. Teambaas Christian Horner kon zijn geluk niet op na de allesbepalende tijdtraining op het Autódromo Hermanos Rodríguez. "Wat een wereldronde van Daniel! In de tweede en de derde sector was hij absoluut perfect!", jubelt de Britse stalleider. "Het kwam uit het niets", wijst Horner op de poleronde van Ricciardo. De Australiër had gedurende het GP-weekend tot dusver namelijk toe moeten geven op teammaat Verstappen. De Nederlander was in elk van de drie vrije training het snelste geweest. "Ze hebben dezelfde wagen en dus kan je concluderen dat Daniel het beter heeft gedaan in Q3." "Daniel verdient het", vervolgt Horner. "Hij heeft zo ontzettend veel pech gehad in de afgelopen maanden. Ook voor het team is dit perfect! Het is zo prachtig om beide wagens op de eerste startrij te hebben. Max zal het natuurlijk wel even voelen dat deze pole hem is ontnomen, maar voor Daniel is dit geweldig."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'