Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner 'dreigde' niet meer met Perez te praten: "Dat leek te werken"

Hij zal met een goed gevoel de zomerstop ingaan. Sergio Perez zorgde er met zijn tweede plek in de GP van België voor dat Red Bull voor het eerst sinds de GP van Miami weer een 1-2 pakte. Na de race in Amerika kwakkelde de Mexicaan vooral in de kwalificaties en liep hij flink achter op teamgenoot Max Verstappen.

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft na de laatste race voor de zomerstop een grote glimlach op zijn gezicht. Max Verstappen wint in België zijn achtste race van het seizoen op rij en het gat met de concurrerende teams is enorm groot geworden. Maar ook de prestatie van die andere Red Bull-coureur, Sergio Perez, stemt Horner tevreden. Al zag hij dat de Mexicaan het op Spa-Francorchamps ook nog wel lastig had. "Checo was op de mediumband niet zo comfortabel als Max. Op de zacht band ging het vooral om het managen van de band omdat we niet teveel bandenslijtage wilden oplopen."

In een lichaamsdeel knijpen

Tegen onder meer RacingNews365 zegt Horner dat hij weer een Perez ziet met geloof in zijn ogen. "Uit zo'n weekend haal je veel vertrouwen. Hij startte op de eerst startrij. Hij leidde de race en finishte als tweede. Hij staat tweede van de wereld in het kampioenschap voor coureurs, dat geeft hem veel vertrouwen." Dat Perez op vrijdag een goede kwalificatie neerzette had nog een voordeel. Horner praat nu weer met de Mexicaan. "Ik had van tevoren tegen hem gezegd dat ik niet meer met hem zou praten als hij geen top 5 zou rijden", blikt Horner lachend terug. "En dat ik in een bepaald lichaamsdeel van hem zou knijpen. Het leek te werken, dus misschien moeten we dat nog eens proberen in Zandvoort."

Alleen een ramp kan Perez nog kampioen maken

Gevraagd of de woorden van Helmut Marko, die recent riep dat Perez een keer wakker moest worden uit zijn kampioensdroom, hebben geholpen, denkt de teambaas van wel. "We weten dat Helmut recht voor z'n raap is in zijn analyses." "Checo weet dat, tenzij er zich een ramp voltrekt met Max, de titel buiten bereik is. Het draait er dan ook om dat hij zijn eigen prestaties maximaliseert, het niet aflegt tegen de coureurs achter hem en hier en daar een overwinning pakt."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel