Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Een straf voor Verstappen was oneerlijk geweest"

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zou het oneerlijk zijn geweest om Max Verstappen een straf te geven voor het incidentje met Lewis Hamilton tijdens de GP van Brazilië.

Na afloop van de Braziliaanse Grand Prix werd er veel gepraat over het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, toen de Nederlander zich breed maakte tijdens de race. Samen met Hamilton ging hij wijd, waarna hij zijn leidende positie behield. Bij Sky Sports vond men dat een straf op zijn plek was geweest, maar Christian Horner, teambaas van Red Bull, wil daar niets van weten. "Het zijn gewoon twee coureurs die hard racen. Lewis probeerde de buitenkant, Max ging diep en beiden gingen wijd."

Straf voor Verstappen niet terecht

Volgens de Brit zou een straf niet op zijn plek zijn geweest. "Het zou oneerlijk zijn geweest om dat te bestraffen. Als het andersom was geweest had mijn sportief directeur vast ook wel geklaagd bij de wedstrijdleiding, maar dan had ik geen straf verwacht", aldus Horner. Gevraagd of Verstappen er geen voordeel uithaalde, zoals het behouden van de leiding, reageert de teambaas geïrriteerd. "Voor wat had Max dan een straf moeten krijgen? Er was geen voordeel, er was geen contact. Het was gewoon hard racen tussen de twee coureurs en de stewards hebben gewoon de juiste beslissing gemaakt." "We hebben het vaak gehad over die laat-ze-racen-mentaliteit en dat was ook de juiste beslissing. De coureurs gaan er hard in. Je weet met Max dat hij hard gaat racen en Lewis is precies hetzelfde. Ze vechten om de titel, dus dan wordt er hard gestreden. Het was fair, er was geen contact en daarna kwamen ze terug op de baan en hervatten ze het gevecht."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden