Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Formule 1 -teams moeten zich niet bemoeien met nieuwe regels'

Red Bull-teambaas Christian Horner gelooft niet dat er met alle teams overeenstemming kan worden bereikt over de nieuwe reglementen die in 2021 in zouden moet gaan.

Christian Horner is van mening dat Liberty Media vooral hun eigen inzichten moet volgen en zich niet te veel moet laten leiden door wat de teams willen: "Want die gaan het sowieso nooit met elkaar eens worden" , zo stelt de Engelsman in Melbourne. "Alle teams hebben verschillende meningen en doelen voor ogen. Ze bespelen de media om zo hun eigen voorkeuren kenbaar te maken en daarmee de regelgevers te beïnvloeden." "Zo gaat het echter elke vijf à zes jaar. Naar mijn mening moeten de FIA en Liberty gewoon samen en zonder tussenkomst van de teams de regels gaan bepalen en voorleggen aan de teams."

Mercedes-tembaas Toto Wolff kan zich deels vinden in de uitlatingen van Horner. Hij vindt dat er inderdaad teveel verdeeldheid is tussen de teams. Maar in plaats van dat de FIA en Liberty dan maar hun eigen plannen erdoor drukken, ziet Wolff graag dat de teams naar elkaar toe bewegen: "We dragen met zijn allen de verantwoordelijkheid voor de sport en de nieuwe regels. We moeten gezamenlijk onze input geven en niet enkel proberen voor eigen parochie te preken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"