© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Formule 1 moet luid, snel en aantrekkelijk zijn'

19 jul. 2017 20:15 Rik Alkema 0 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de Formule 1 'zeer belangrijke' beslissingen moet maken over de te varen koers na 2020. Tot 2020 zit de Formule 1 qua motorregelgeving 'op slot', maar na 2020 is alles weer mogelijk. Die mogelijkheid moet de sport aangrijpen om zijn reputatie weer op te bouwen, meent Horner.

Horner vreest afgang als sport niet de juiste keuzes maakt

Diverse werkgroepen, waarin weer verschillende takken van de sport vertegenwoordigd zijn, discussiëren momenteel over de toekomst van de sport. Omdat de regelgeving van 2021 tot ongeveer 2030 vast staat, vindt Horner de beslissingen die binnenkort worden genomen 'cruciaal voor de sport'.

"We staan feitelijk op een kruising momenteel met de nieuwe regelgeving. Aangezien de motoren acht tot tien jaar mee gaan, moet je nu een beslissing nemen die consequenties heeft tot eind 2030. Rijden mensen dan nog wel in een auto?", vraagt Horner zich af.

"Wie weet rijden alle auto's dan wel autonoom, of volledig elektrisch. Wat dat betreft verandert het heel snel in de wereld", uit Horner zijn zorgen.

"We moeten ons dus goed afvragen wat het doel is van de Formule 1. Is dat technologische ontwikkeling of is het entertainment waarbij man en machine op de limiet rijden?"

Horner hoopt op het laatste, waarbij de fan centraal staat. Met de nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, heeft Horner er wel vertrouwen in dat het entertainment gehalte zal stijgen.

"Persoonlijk hoop ik dat het uiterlijk van de wagen, het geluid en de prestaties op de baan centraal staan in de nieuwe regelgeving. Snelle, luide en mooie wagens is wat de fans willen zien", aldus Horner.

Als die dingen centraal staan, dan zal dat de sport zeer goed doen denkt Horner. "Ik denk die mix uiteindelijk mooie wedstrijden oplevert, de kosten drukt en wellicht ook weer oude fabrikanten aantrekt om in de Formule 1 te stappen", besluit Horner.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen