Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Formule 1 motoren lijken soms net dieselmotoren'

Het F1-seizoen 2017 staat in het teken van olieverbranding. De FIA probeert het probleem aan te pakken, maar alle acties lijken tot nu toe weinig succes te hebben. Christian Horner vergelijkt de F1-motoren met dieselmotoren qua olieverbruik.

Diverse Formule 1 teams belazeren al het hele seizoen de boel. Daarbij wordt met name gewezen naar Ferrari en Mercedes. De FIA heeft al diverse maatregelen genomen, waaronder waarschuwingen en een aanpassing van het reglement. Tot op heden lijkt het geen succes te hebben. De Formule 1 regels voor 2018 schrijven voor dat de teams nog maar 0,6 liter olie per 100 kilometer mogen verbruiken. Daarmee hoopt de FIA te voorkomen dat teams tijdens de kwalificatie olie toevoegen aan het brandstofmengsel. Volgen Christian Horner gaan deze maatregelen niet vergenoeg. Horner: " Als we vier kilo olie verbranden per race, dan lijken het wel dieselmotoren! Dit gaat in tegen het milieuvriendelijke en hybride imago dat de Formule 1 wil uitstralen. Beter is als we dit probleem goed aanpakken en alle twijfel wegnemen. Ik weet dat er teams bij zijn die echt ontdaan zijn over wat zij aan olieverbranding zien tijdens de kwalificatie." Met name Mercedes wint tijdens de kwalificatie enkele tienden door korte tijd meer vermogen te leveren. De concurrentie van Renault en Honda verdenkt de Duitse renstal ervan een trucje uit te halen. Hetzelfde geldt voor het Italiaanse Ferrari dat diverse olietanks aan boord heeft.

Het team van McLaren wil dat de FIA veel harder ingrijpt tegen olieverbranding. " We moeten het verbruik van olie stoppen, zodat we volgend jaar niet wederom in dezelfde discussie terecht komen. De restrictie moet hoger zijn dan de huidige." De FIA onderzoekt momenteel nog de mogelijkheden om olieverbranding tegen te gaan in 2018.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"