Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner geeft update over strijd voor tweede RB-zitje

Wie wordt in 2025 de teamgenoot van Yuki Tsunoda bij Visa Cash App RB (RB)? Dat is een van de vragen die nog beantwoord moet worden in het huidige Silly Season. Red Bull-teambaas Christian Horner geeft alvast een update rondom de twee grote kanshebbers: Daniel Ricciardo en Liam Lawson.

Ricciardo Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

RB is voor de meeste coureurs de opstap naar hoofdteam Red Bull, maar de laatste keer dat een coureur die overstap maakte lukte, was in 2019. Toen stapte Alexander Albon in naast Max Verstappen, maar de huidige coureur van Williams hield dat slechts anderhalf jaar vol. Op dit moment staan Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo onder contract bij het zusterteam, waar de Japanner ook zeker zal zijn van een zitje in 2025. Maar wie wordt zijn teamgenoot? Wordt het Ricciardo of toch Liam Lawson? 

En redt de Australiër het überhaupt wel tot het einde van 2024? "Ik denk dat alles met betrekking tot coureurs intern wordt afgehandeld voordat we er met de media over praten", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Ze zijn allemaal Red Bull-coureurs en elke Red Bull-coureur weet dat er altijd druk is en dat er altijd een kritische blik zal zijn. Maar Daniel zit in het zadel en het is aan hem om daar het beste van te maken. Maar het is altijd zo, zoals we zien in de Formule 1, dat dingen veranderlijk zijn..."

Daar waar het doel van Ricciardo was om de stap naar Red Bull Racing te maken na zijn rentree in de sport, moet hij nu weer vrezen voor zijn plekje. "Ik denk dat Daniel wist dat dit een reddingslijn voor hem was. Zijn test op Silverstone vorig jaar was uitmuntend en dat leverde hem deze kans op. Het is nu aan hem om daar gebruik van te maken. Ik weet zeker dat hij zelf ook toegeeft dat het eerste deel van zijn seizoen niet volgens plan verliep, maar hij begint tekenen van de oude Daniel te vertonen." 

Horner vervolgt: "We zagen het in het eerste deel van het weekend in Miami en in Montreal. En dan is het natuurlijk aan Peter Bayer en Laurent Mekies (om te beslissen of de Australiër het verdient om het seizoen bij RB uit te zitten, red.). Ze werken nauw met hem samen, maar in de Formule 1 is er altijd druk. Hij weet dat beter dan wie dan ook, en vooral bij Red Bull, waar iedereen een Red Bull-coureur is, staat er altijd druk op elk stoeltje. Maar Daniel is zich daar meer dan bewust van."

Daar voegt Peter Bayer, de CEO van het zusterteam van Red Bull, het volgende nog aan toe. "Misschien een kleine toevoeging op iets wat Christian perfect heeft samengevat: Liam maakt deel uit van het team, hij is onze testrijder en zit in de simulator. Zoals de meesten van jullie weten, test hij een vorige auto. We doen ons werk om jonge coureurs te ontwikkelen, maar de beslissing over het tweede stoeltje zal in alle rust worden genomen en we hebben geen haast."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen