Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner geloofde niet in Mercedes-kans in USA

Had Mercedes een serieuze kans op de overwinning in de Verenigde Staten? Niet volgens Red Bull-teambaas Christian Horner en dit is waarom.

Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Achteraf maakt het natuurlijk niet meer zoveel uit. Lewis Hamilton werd geschrapt uit de uitslag van de GP van de Verenigde Staten (net als Charles Leclerc) omdat de vloerplank niet aan de regels voldeed. De skid blocks waren te veel gesleten. In de race reed Hamilton naar plek twee, achter Max Verstappen. Heel even leek het er gedurende race op dat Mercedes Hamilton op een eenstopper zette, waardoor hij mogelijk een gevaar voor Verstappen zou worden.

Uiteindelijk maakte ook Hamilton net als Verstappen twee pitstops en Red Bull-teambaas Christian Horner geloofde niet in kansen voor een Mercedes-zege in Austin. "Ik denk niet dat een eenstopper had gewerkt, want dan zouden ze veel te kwetsbaar zijn geweest aan het einde van de race. Al onze simulaties vertelden ons dat een tweestopper een snellere race zou opleveren", legt Horner uit aan onder meer RacingNews365.

Na de tweede pitstop van Hamilton in ronde 38 van de 56 switchte hij van hard naar medium terwijl Verstappen in ronde 35 juist van medium naar hard ging. Hamilton leek dichterbij te komen, maar uiteindelijk hield Verstappen de zevenvoudig wereldkampioen ruim twee seconden achter zich. Na de diskwalificatie van Hamilton, die nog wel de podiumceremonie meemaakte, maakte het allemaal niet meer uit. George Russell kwam sowieso niet in de buurt van een podiumplek, laat staan een zege. Hij finishte op bijna 25 seconden van Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen