Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner geniet van geïrriteerde Wolff: "Dan wordt het alleen maar leuker"

Mercedes en Red Bull zijn verwikkeld in een felle titelstrijd. Op de baan zijn het voornamelijk Lewis Hamilton en Max Verstappen die het uitvechten, terwijl teambazen Toto Wolff en Christian Horner naast de baan regelmatig een duit in het zakje doen. De teambaas van Red Bull geniet daar wel van.

Horner Wolff GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Meerdere keren gooiden Christian Horner en Toto Wolff dit jaar met modder naar elkaar in de media. Niet eerder in het hybride tijdperk werd er zo'n felle strijd tussen twee teams uitgevochten, zowel op als naast de baan. In gesprek met Channel 4 wordt de teambaas van Red Bull gevraagd naar het gedrag van hem en Wolff. Kan dit wel door de beugel als teambazen zijnde?

"Het is natuurlijk de eerste keer dat Mercedes en Toto Wolff worden uitgedaagd", begint Christian zijn verhaal. "Toto kwam bij het team en de coureurs en motoren waren allemaal al geregeld. Hij heeft het geweldig gedaan om Mercedes te laten blijven winnen, maar hij had niet echt concurrentie. Dit is de eerste keer dat er een echt gevecht is, een echte strijd. Er is respect tussen de teams, maar we opereren allebei op een andere manier."

Stiekem geniet Horner wel van zijn verbale strijd met Wolff. Zo af en toe schoot de Oostenrijker uit zijn slof, en dat zorgde voor een glimlach op het gezicht van de Red Bull-teambaas. "Ik zit aan de frontlinie, aan de pitmuur, met de strategen en de engineers, terwijl Toto in de garage zit naast het PR-mannetje. Het zijn verschillende functies, verschillende rollen, maar de competitie is wel aanwezig. We genieten van de strijd en hoe geïrriteerder Toto raakt, hoe leuker het wordt."

Horner gelooft er heilig in dat Red Bull nog het kampioenschap binnen kan hengelen. Het verschil met Mercedes is met nog zeven races te gaan 33 punten, terwijl Max Verstappen op twee punten achterstand staat in het kampioenschap bij de coureurs.

"De komende maanden zullen bepalen of we het kampioenschap gaan winnen. We hebben alleen nog finales te spelen, bij wijze van spreken, om ervoor te zorgen dat we optimaal presteren. Mercedes is te verslaan, maar alleen als we op ons best zijn. Dan kunnen we slagen. We hebben al bewezen dat we er toe in staat zijn, want we zijn nu in die positie beland.

Ook interessant:

Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt