Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner geniet: "Verstappen wist Hamilton totaal te overrompelen"

De beslissende inhaalactie van Max Verstappen in Abu Dhabi was er eentje die Lewis Hamilton nooit had verwacht. Dat is de stellige overtuiging van Christian Horner.

Verstappen Horner Milton Keynes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Lewis Hamilton begonnen met exact het gelijke puntenaantal aan de Grand Prix van Abu Dhabi. Ondanks de poleposition van de Nederlander was Hamilton de favoriet voor de race, gezien de overweldigende vorm waarin Mercedes de races daarvoor verkeerde.

Ook op het Yas Marina Circuit maakte Verstappen eigenlijk geen seconde aanspraak op de zege, maar het liep anders door de combinatie van geluk, uitstekende tactiek én een gewaagde aanval in de laatste ronde.

"Max weigerde gewoon op te geven. Je hoorde hem niet jammeren op de radio. Elke ronde reed hij met hart en ziel, en plots diende zich een kans aan", blikt Horner terug in gesprek met The Telegraph. "Als je naar zijn move in bocht vijf kijkt, denk ik dat Lewis totaal niet verwacht had dat hij daar aan zou vallen."

"Lewis verdedigde niet eens! Hij verwachtte hem meer in bocht zes, maar Max verraste hem. Typisch Verstappen."

Voor Horner is Verstappen de terechte kampioen van 2021. De Nederlander reed in zijn eentje meer ronden aan de leiding van de race dan alle andere coureurs bij elkaar.

"Al voordat we het weekend ingingen vond ik dat Max de titel verdiende gezien hoe hij had gereden, hoe hij zich had ingezet en bleef vechten onder de meest intense druk - zelfs toen hij in de tweede helft van het jaar niet de beste auto had."

Horner looft Verstappen die vaak te maken had met kritiek tijdens zijn F1-loopbaan, mede door de aanvallende manier van racen. "Max heeft met zoveel vastberadenheid en spirit gereden. Hij was gewoon niet van plan zich over te geven en dit te laten gaan. Het is een levensles: dat als je ergens naar blijft steven, alles haalbaar is."

Horner ziet Verstappen geraakt worden

De normaal broodnuchtere Verstappen moest volgens zijn teambaas toch wel even slikken. Helemaal toen hij deze week feestelijk onthaald werd bij de Red Bull-fabriek.

"Het was heel emotioneel toen hij terugkwam bij de fabriek. Het raakte hem echt hoeveel hij betekent voor het personeel. Hoeveel trots en passie er is onder al die mensen die deze auto's ontwerpen en produceren. Dit is het meest overweldigd dat ik hem ooit heb gezien."

Ook interessant:

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten