Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner grijnst na eerste meters Verstappen: "Drie testdagen is te veel!"

De eerste testdag is in volle gang maar bij Red Bull zit de moed er in ieder geval goed in. Max Verstappen was de snelste én een van de meest productieve coureurs in de ochtendsessie en in de middag trok hij die lijn vrolijk door. Teambaas Christian Horner is in ieder geval zeer goedgemutst.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Ook teambaas Christian Horner verschijnt uitermate relaxed voor de camera. "Iedereen bij Red Bull heeft er zin in en vindt het mooi om terug te zijn. Het voelt altijd weer als de eerste dag terug op school na de vakantie. Iedereen zit in zijn nieuwe uniform en we zien alle nieuwe auto's met de nieuwe kleuren."

Geen problemen voor Verstappen

Zonder enige problemen heeft Red Bull de eerste sessies overleefd. Horner velt zijn oordeel en lijkt zeer relaxed. "Het was een prima eerste sessie voor ons. We hebben gefocust op het leren over de RB19, een auto die een evolutie is van de RB18. Een prima ochtend, met veel kilometers en goede feedback."

Gevraagd naar de eerste feedback van Verstappen, wil Horner niets prijsgeven. "Max zei dat er een grote hobbel zit aan het einde van het rechte stuk! Maar goed, daar hebben alle coureurs en alle auto's denk ik last van. We werken gewoon een programma af, veranderen de set-up en kijken wat dat teweegbrengt."

Te veel testdagen

Dat er maar een drietal testdagen worden afgewerkt, is voor Horner geen probleem. Hij haalt al nonchalant zijn schouders op als hij wordt gevraagd naar het geringe aantal testdagen. "Het was een goede ochtend voor Verstappen. Het team heeft tijdens de winter hard gewerkt, maar het is nog heel vroeg natuurlijk!"

"We leren altijd, op elk moment, in elke ronde. Het is een data driven business, dus we verzamelen enorm veel data met behulp van de zeshonderd sensoren op de auto. Er valt altijd wat te leren. Drie dagen testen is bijna te veel!", grijnst hij.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'