Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner haalt uit: "Liberty Media heeft de Formule 1 onderschat"

Vorige week uitten de Grand Prix-promoters, verenigd in de Formula One Promoters' Association, hun zorgen over de koers die gevaren wordt in de Formule 1. Red Bull-teambaas Christian Horner begrijpt die zorgen volkomen.

De promoters gaven vooral hun onvrede aan over de manier waarop nieuwe F1-locaties races met een lange traditie van de F1-kalender lijken te verdringen, over betaaltelevisie en een gebrek aan een duidelijke richting voor de toekomst.

Hoewel Red Bull-teambaas Christian Horner het opmerkelijk vindt dat er dat soort openlijke kritiek naar buiten komt, begrijpt hij de zorgen wel: "Het is hartstikke leuk dat Liberty Media met nieuwe ideeën als een eSports-competitie op de proppen komt, maar waar het zich eigenlijk op moet richten zijn de plannen voor 2021 en daarna, daar bestaat nu nog teveel onduidelijkheid over." Horner denkt echter wel te weten waar de vertraging en onduidelijkheid vandaan komt: "Liberty Media lijkt democratisch te willen beslissen over zaken in plaats van dat ze zeggen 'dit zijn de regels, take it or leave it'. Hetzelfde zie je ook bij de FOPA. Vroeger haalden vertegenwoordigers van een Grand Prix het niet in hun hoofd om in te gaan tegen Bernie Ecclestone, want dan stonden ze het jaar erop niet meer op de kalender. Ze krijgen anno 2019 teveel vrijheid en inspraak en daar maken ze gebruik van." Op de vraag van ESPN of Horner denkt dat Libert Media het runnen van de Formule 1 heeft onderschat, geeft hij een duidelijk antwoord: "Ik denk inderdaad dat ze dachten dat het eenvoudiger zou zijn, maar tegelijkertijd denk ik dat ze het niet zomaar op zullen geven. De tijd zal leren of Liberty Media goed is geweest voor de sport of niet. Uiteindelijk zullen ze worden afgerekend op hoe de Formule 1 er in 2021 uit ziet."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"