© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner haalt uit: "Liberty Media heeft de Formule 1 onderschat"

Vorige week uitten de Grand Prix-promoters, verenigd in de Formula One Promoters' Association, hun zorgen over de koers die gevaren wordt in de Formule 1. Red Bull-teambaas Christian Horner begrijpt die zorgen volkomen.

De promoters gaven vooral hun onvrede aan over de manier waarop nieuwe F1-locaties races met een lange traditie van de F1-kalender lijken te verdringen, over betaaltelevisie en een gebrek aan een duidelijke richting voor de toekomst.

Hoewel Red Bull-teambaas Christian Horner het opmerkelijk vindt dat er dat soort openlijke kritiek naar buiten komt, begrijpt hij de zorgen wel: "Het is hartstikke leuk dat Liberty Media met nieuwe ideeën als een eSports-competitie op de proppen komt, maar waar het zich eigenlijk op moet richten zijn de plannen voor 2021 en daarna, daar bestaat nu nog teveel onduidelijkheid over."

Horner denkt echter wel te weten waar de vertraging en onduidelijkheid vandaan komt: "Liberty Media lijkt democratisch te willen beslissen over zaken in plaats van dat ze zeggen 'dit zijn de regels, take it or leave it'. Hetzelfde zie je ook bij de FOPA. Vroeger haalden vertegenwoordigers van een Grand Prix het niet in hun hoofd om in te gaan tegen Bernie Ecclestone, want dan stonden ze het jaar erop niet meer op de kalender. Ze krijgen anno 2019 teveel vrijheid en inspraak en daar maken ze gebruik van."

Op de vraag van ESPN of Horner denkt dat Libert Media het runnen van de Formule 1 heeft onderschat, geeft hij een duidelijk antwoord: "Ik denk inderdaad dat ze dachten dat het eenvoudiger zou zijn, maar tegelijkertijd denk ik dat ze het niet zomaar op zullen geven. De tijd zal leren of Liberty Media goed is geweest voor de sport of niet. Uiteindelijk zullen ze worden afgerekend op hoe de Formule 1 er in 2021 uit ziet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen