Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Horner had straf verwacht voor Russell: "Hij kwam ermee weg"

Sergio Perez greep naast het podium, maar als George Russell in de openingsronde niet de regels aan zijn laars had gelapt, dan had de Mexicaan als derde over de lijn gekomen, denkt teambaas Christian Horner.

Russell Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen het perfecte weekend reed, had Sergio Perez het lastig. Vooral op zaterdag ging het slecht, waarna hij op zondag zijn gemaakte fout niet helemaal goed wist te maken.

De Red Bull-coureur bleef namelijk steken op P4, net naast het podium. In het slot van de race kwam hij nog dichtbij Mercedes-coureur George Russell, maar helaas voor de Mexicaan mocht hij uiteindelijk niet mee naar het ereschavot.

Tripje

In gesprek met Sky Sports blikt teambaas Christian Horner terug op de race. Hij denkt wel te weten waar Perez zijn podium misliep. Hij wijst naar een actie van Russell in de eerste ronde, die van de baan ging en via het daar voor aangewezen pad terug kwam.

De Brit werd onderzocht door de stewards, maar zij bevonden alles prima. "Sergio Perez heeft het podium in de eerste paar ronden verloren. Hij had geen geweldige start. George kwam weg met zijn tripje buiten de baan, waar hij geen penalty voor kreeg."

"Dat maakte aan het einde van de rit het verschil. Checo's race werd sterker en steker. In de laatste stint kwam hij heel snel terug, maar er waren niet genoeg ronden over om dat podium te pakken."

Bekijk hieronder de start en oordeel zelf over de actie van Russell.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi