Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner hekelt Hamilton: "Hij reed gewoon op Verstappen in"

Red Bull-teambaas Christian Horner is niet blij met de manier waarop de Grand Prix van Saoedi-Arabië is verlopen. Hij zag hoe Hamilton gewoon inreed op Verstappen.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, is niet blij met het verloop van de Saoedische Grand Prix. Hij vond de straf van zijn coureur Max Verstappen onterecht en de actie van Lewis Hamilton kon volgens hem niet door de beugel. "Het was heel frustrerend", zucht hij. "We vonden niet dat de straf voor Verstappen verdiend was. En zeker vonden we dat Hamilton gewoon inreed op de achterkant van Max", zo vertelt hij na afloop voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . Horner denkt wel te weten waarom Lewis niet voorbij Max reed. "De stewards gaan er over oordelen, maar het leekt er simpelweg op dat Lewis Max niet in wilde halen, omdat hij de DRS niet kwijt wilde raken."

Horner hoopt dat er weer geleerd wordt

Na het incident in Qatar, waar Max Verstappen een straf kreeg na het negeren van een discutabele dubbele gele vlag, riep Horner al dat hij hoopte dat de FIA ging leren. Nu herhaalt hij dat opnieuw. "De communicatie met de wedstrijdleiding ging op en neer tijdens de race over allerlei incidenten. Je had safety cars, virtuele safety cars en rode vlaggen." "Het was lastig om het bij te houden, dus we moeten veel leren van de ze race en er zal nog veel worden nagepraat de komende races", aldus de Brit.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin