Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner hekelt het Mercedes-theater: "Misschien kan Wolff in de film van Hamilton spelen!"

Christian Horner vindt de nieuwe FIA-maatregelen rondom de porpoising maar onzin. De meeting waarin de teams het 'probleem' bespraken was volgens de teambaas van Red Bull een groot theaterspel.

Eén van de onderwerpen van gesprek tijdens de Grand Prix van Canada was de nieuwe technische regelgeving van de FIA om het gestuiter tegen te gaan en te voorkomen dat de coureurs rugklachten oplopen. De teams bespraken de problemen rondom het stuiteren in een meeting met de FIA. In die meeting was een hele bijzondere gast aanwezig, namelijk Netflix. Voor de jaarlijkse Formule 1-serie Drive to Survive nam het streamingplatform ook hier een kijkje achter de schermen. Ook jij als Formule 1-fan kan dus uiteindelijk naar verwachting meekijken in deze discussie in het nieuwe seizoen van de serie. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner liet Toto Wolff in ieder geval prachtige acteerkunsten zien. "Ik denk dat er een stukje theater was bij die meeting. Dus misschien, met Lewis zijn nieuwe film die eraan komt, kan hij (Toto Wolff) er wel in spelen", vertelt Horner met een lach aan de media, waaronder RacingNews365. Daarbij refereert de teambaas van Red Bull naar een nieuwe Formule 1-film met Brad Pitt, waarvan Lewis Hamilton de producer is.

Horner: "Als een auto gevaarlijk is dan moet het team er niet mee gaan rijden"

Hoewel het Red Bull niet lijkt te schaden, snapt Horner niet dat er halverwege het seizoen nieuwe technische reglementen zijn ingevoerd. Hij vindt dat de teams zelf verantwoordelijk zijn voor hun auto. "Deze auto's zijn nog relatief nieuw. Ik denk dat naarmate de teams hun auto's verder ontwikkelen, je zult zien dat ze sommige van deze problemen beginnen op te lossen. Je kunt niet zomaar ineens halverwege het seizoen de technische regels veranderen. Als een auto gevaarlijk is dan moet het team er niet mee gaan rijden. Of de FIA, als zij vinden dat een individuele auto gevaarlijk is... Ze hebben altijd een zwarte vlag tot hun beschikking." "Je hebt in de Formule 1 de knapste koppen ter wereld. Alles zal naar elkaar toe komen. Ik geloof niet dat we hier volgend jaar nog zitten te praten over het stuiteren, zelfs als de regelgeving wordt losgelaten."

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola