Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner hekelt het Mercedes-theater: "Misschien kan Wolff in de film van Hamilton spelen!"

Christian Horner vindt de nieuwe FIA-maatregelen rondom de porpoising maar onzin. De meeting waarin de teams het 'probleem' bespraken was volgens de teambaas van Red Bull een groot theaterspel.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Eén van de onderwerpen van gesprek tijdens de Grand Prix van Canada was de nieuwe technische regelgeving van de FIA om het gestuiter tegen te gaan en te voorkomen dat de coureurs rugklachten oplopen. De teams bespraken de problemen rondom het stuiteren in een meeting met de FIA. In die meeting was een hele bijzondere gast aanwezig, namelijk Netflix.

Voor de jaarlijkse Formule 1-serie Drive to Survive nam het streamingplatform ook hier een kijkje achter de schermen. Ook jij als Formule 1-fan kan dus uiteindelijk naar verwachting meekijken in deze discussie in het nieuwe seizoen van de serie. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner liet Toto Wolff in ieder geval prachtige acteerkunsten zien.

"Ik denk dat er een stukje theater was bij die meeting. Dus misschien, met Lewis zijn nieuwe film die eraan komt, kan hij (Toto Wolff) er wel in spelen", vertelt Horner met een lach aan de media, waaronder RacingNews365. Daarbij refereert de teambaas van Red Bull naar een nieuwe Formule 1-film met Brad Pitt, waarvan Lewis Hamilton de producer is.

Horner: "Als een auto gevaarlijk is dan moet het team er niet mee gaan rijden"

Hoewel het Red Bull niet lijkt te schaden, snapt Horner niet dat er halverwege het seizoen nieuwe technische reglementen zijn ingevoerd. Hij vindt dat de teams zelf verantwoordelijk zijn voor hun auto.

"Deze auto's zijn nog relatief nieuw. Ik denk dat naarmate de teams hun auto's verder ontwikkelen, je zult zien dat ze sommige van deze problemen beginnen op te lossen. Je kunt niet zomaar ineens halverwege het seizoen de technische regels veranderen. Als een auto gevaarlijk is dan moet het team er niet mee gaan rijden. Of de FIA, als zij vinden dat een individuele auto gevaarlijk is... Ze hebben altijd een zwarte vlag tot hun beschikking."

"Je hebt in de Formule 1 de knapste koppen ter wereld. Alles zal naar elkaar toe komen. Ik geloof niet dat we hier volgend jaar nog zitten te praten over het stuiteren, zelfs als de regelgeving wordt losgelaten."

Ook interessant:

Hamilton die zich als herboren voelt, een teleurstellende zondag voor Alonso en een bijzonder probleem bij Max Verstappen: dit is alles wat jij moet weten na de Grand Prix van Canada!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels