Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Het was een keiharde race voor Red Bull'

Red Bull-teambaas Christian Horner moet bijkomen van wat hij zelf een 'keiharde' race noemt. Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo viel vroeg in de race uit.

Max Verstappen moest zijn RB14 na een touche met Lewis Hamilton stilzetten langs de baan, terwijl even daarvoor teamgenoot Daniel Ricciardo hetzelfde had gedaan vanwege elektronische problemen. "Het was voor Red Bull een keiharde race" , zo laat teambaas Christian Horner na de Formule 1 GP van Bahrein weten. Horner zegt onder de de indruk te zijn van de manier waarop teamgenoot Max Verstappen zich naar voren wist te knokken in de openingsronde, tot het moment dat hij op Lewis Hamilton stuitte.

"Max zat in de versnellingsbak van Lewis en zette hem ernaast in de eerste bocht. Helaas zorgde een touche voor een lekke band, wat op weg naar de pits resulteerde in nog meer schade en uiteindelijk tot het uitvallen van Max." Horner zag ook teamgenoot Ricciardo veelbelovend aan de Grand Prix beginnen. "Na een matige start wist Daniel Ricciardo zich terug te knokken naar P4 en liep hij snel in op Kimi Raikkonen. Helaas bracht een elektronisch probleem zijn race veel te vroeg tot een eind." "Het is zeer teleurstellend dat beide rijders binnen twee ronden uitvielen, zeker omdat we over een auto beschikten die goed genoeg was om het Mercedes en Ferrari lastig te maken. Gelukkig is de volgende race alweer over een week."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"