© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Het ziet er slecht uit voor McLaren'

21 jul. 2017 10:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van McLaren stevent af op een herhaling van de motorensoap van Red Bull in 2015. Eerder deze week werd duidelijk dat Mercedes en Ferrari niet staan te trappelen om het team van motoren te voorzien. Na drie zeer moeizame jaren met Honda wil het team volgend seizoen de beschikking hebben over een competitieve krachtbron.

Horner ziet vergelijkbaar scenario voor McLaren in motorensoap

McLaren-teambaas Zak Brown liet deze week ontvallen dat hij merkt dat Ferrari en Mercedes geen motoren willen leveren. Volgens hem zijn ze bang dat het voormalig topteam daarmee (te) competitief wordt en hebben ze liever geen extra concurrentie.

Daarmee dreigt een herhaling van het scenario uit 2015 toen het Red Bull Racing was dat op zoek ging naar een alternatief voor de Renault-motoren. Reden daarvoor was dat de Franse krachtbron in dat jaar onbetrouwbaar en te langzaam waren. Ferrari en Mercedes weigerden om het team van motoren te voorzien. Om die reden rijdt Red Bull noodgedwongen nog altijd met Renault motoren, die zijn omgedoopt tot Tag Heuer.

Horner begrijpt goed hoe collega Zak Brown zich voelt: "We hebben dat zelf meegemaakt in het verleden."

De kans is klein dat McLaren volgend jaar met Ferrari of Mercedes motoren rijdt
Horner
© McLaren F1

"Ik sprak recent met Zak en hij vertelde me dat hij dacht dat hij naar een herhaling van 2015 keek. Dat hij dezelfde film aan het kijken was als wij destijds in 2015. Het klonk niet erg veelbelovend voor het team en de kans is klein dat er volgend jaar een Mercedes of Ferrari motor in de McLaren ligt."

Stercoureur Fernando Alonso is nog altijd met het team in gesprek over zijn toekomst. De Spanjaard wil een competitieve auto en McLaren weet dat de motor hierin cruciaal is. De opties voor Alonso zijn uiterst beperkt, want de topteams van Mercedes en Ferrari hebben geen interesse in hem. Het fabrieksteam van Renault kan een optie zijn, maar dat team moet nog grote stappen maken wil het meedoen voor de podiumplaatsen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen