Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner hoopt Verstappen snel een winnende auto te geven

Het is een seizoen met twee gezichten voor Red Bull Racing. Het begin van het seizoen was zeer slecht, maar langzaamaan krabbelt het team uit het dal. In de laatste wedstrijden kan Red Bull zelfs weer meedoen om de overwinning, tot grote tevredenheid van teambaas Christian Horner.

In de zomerstop voorspelde de teambaas van Max Verstappen al een wederopstanding in de tweede helft van het seizoen. "Waar ik vooral blij mee ben is het tweede deel van het seizoen" , begint Horner dan ook positief tegenover Formula1.com . "Het is geen geslaagd seizoen, maar we hebben wel twee overwinningen geboekt en twaalf keer op het podium gestaan. Dus er zijn zeker aanknopingspunten te vinden" , vervolgt hij. Vooral de overwinning van Max Verstappen toverde een grote glimlach op het gezicht van Christian Horner. "Daniel had met zijn overwinning in Baku het nodige geluk, maar de overwinning van Max was onze eerste overwinning op pure snelheid sinds het hybride tijdperk." "Hij haalde Hamilton in, reed bij hem weg en we controleerden de wedstrijd" , is Horner tevreden.

Dat Verstappen afgelopen weekend bijtekende vindt Horner ook zeer positief. Hij hoopt dat Red Bull samen met Verstappen weer voor de wereldtitel kan gaan in de toekomst. "Het chassis staat nu, daar zijn we erg blij mee. We vertrouwen er nu op dat de motor wordt verbeterd. Als dat gebeurt kunnen we Max hopelijk een winnende auto geven" , blikt Horner vast vooruit op de komende seizoenen. Welke motor daarbij moeten worden verbeterd, de Renault-motor of een andere motor, wil Horner nog niet kwijt. "Alles ligt open voor 2019, we hebben nog geen beslissing genomen. Die zullen we volgend jaar in de lente of in de vroege zomer gaan nemen."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen