Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner houdt hand op Red Bull-knip: "Alsof het mijn eigen geld is"

Christian Horner is sinds jaar en dag teambaas van Red Bull. De Brit stelt dat hij het team altijd met zorg heeft behandeld en nooit overwoog om te vertrekken.

Horner USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner is inmiddels niet meer weg te denken als teambaas van het succesvolle Red Bull. De Brit werd aangesteld toen de energiedrankjesfabrikant Jaguar overnam en haalde talloze titels binnen. 2023 was misschien wel het beste jaar voor Red Bull ooit met 21 zeges in 22 races, de beide wereldkampioenschappen en een nooit eerder vertoonde dominantie. Horner vertelt dat hij nooit heeft overwogen om naar een ander team over te stappen.

"Het is altijd erg vleiend als je interesse van een ander team geniet, maar mijn hart ligt hier", stelt Horner tegenover Motorsport.com. "Ik heb het team vanaf het begin opgebouwd en ik voel me verantwoordelijk voor de mensen, aandeelhouders en alle partners."

Maar had Horner zelf dan niet aandeelhouder willen worden? "Nee, want Red Bull heeft het team altijd voor de volle 100% in bezit gehad en steunt ons op een geweldige manier. Ikzelf heb het team altijd behandeld alsof mijn eigen geld erin zit, zodat we dat op een wijze en verantwoordelijke manier spenderen."

"Het technische team is niet afhankelijk van Newey"

Horner is verder van mening dat Red Bull niet afhankelijk is van Adrian Newey. Het technische kopstuk bouwde geweldige auto's, maar Horner benadrukt dat het een teamprestatie betreft. "Adrian is een groot onderdeel van het team en onze behaalde prestaties. Maar natuurlijk is zijn rol door de jaren heen geëvolueerd en het technische team onder hem, dat onder leiding staat van Pierre Wache, doet geweldig werk. Ze zijn niet afhankelijk van Adrian."

"Adrian heeft de mogelijkheid om binnen te komen, weg te gaan en aan andere projecten te werken. Ik denk dat dat deel uitmaakt van de evolutie van elk team", sluit Horner af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"