Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner houdt Perez bij de les: "Deze keer zijn we er mee weggekomen"

Sergio Perez kende, opnieuw, een verschrikkelijk weekend. De Mexicaan werd voor het tweede weekend op een rij uitgeschakeld in Q1 en haalde opnieuw de eindstreep niet na een crash. Volgens teambaas Christian Horner moet de teamgenoot van Max Verstappen wel een tandje bij gaan schakelen in de strijd om de constructeurstitel.

Perez Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het was opnieuw niet het weekend van Sergio Perez. De Mexicaan begon vol vertrouwen aan het weekend in Montreal, nadat eerder in de week zijn aflopende contract werd verlengd. Toch wist Perez geen moment te overtuigen, werd hij opnieuw uitgeschakeld in Q1 en haalde hij de finish niet na crash. Het levert niet alleen imagoschade op bij Perez zelf, maar ook in de strijd om de constructeurstitel begint Red Bull hem te knijpen.

Oké, dit weekend deed Red Bull, ondanks het uitvallen van Perez, goede zaken in de strijd om de wereldtitel, maar de situatie is nog altijd té krap, zo vindt teambaas Christian Horner. Volgens de Brit weet Perez dit zelf ook, zo vertelt hij bij Sky Sports: "Het was een verschrikkelijk weekend voor Checo. En uiteraard hebben we veel schade opgelopen. Hij zal dus terug moeten slaan in Barcelona. Gelukkig heeft Ferrari ook een dramatische dag achter de rug, waardoor ze geen punten hebben gescoord. Dat heeft ons geholpen. Maar goed, we hebben twee auto's nodig die punten binnen halen. Deze keer zijn we er mee weggekomen, maar we moeten Checo weer vooraan het veld hebben, zoals aan het begin van het jaar."

Toch is Horner overtuigd van de kracht van Perez. Volgens de Brit heeft Perez vaker met deze situatie te maken gehad: "Wat we keer op keer hebben gezien is dat hij op het randje van de afgrond staat en dan weer terug slaat. Checo is een vechter en een taaie persoonlijkheid. Deze situatie doet hem zelf dan ook meer pijn, dan wie dan ook."

"Hij is vastberaden om terug te komen en iedereen te laten zien waar hij toe in staat is. Dat heeft hij in de eerste vier races laten zien," zo vervolgt Horner, die nog wel iets wil benadrukken. "De verschillen zijn dit jaar extreem klein. Hij weet wat er op het spel staat. Wij hebben hem nodig op de toppen van zijn kunnen, want bij de constructeurs zitten drie teams ons op de hielen. We zullen dus als team op een extreem hoog niveau moeten opereren, ook Perez."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"