Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Ik hoef Wolffs kont niet te kussen"

Dat Christian Horner en Toto Wolff geen goede vriendjes zijn, dat leek al vrij duidelijk. Beide hebben dat nu ook bevestigd.

Al het hele seizoen lang bestoken Red Bull en Mercedes elkaar met allerlei beschuldigingen en beledigingen. Als Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd waar het respect naar toe is, zegt hij dat dat er wel is. "Een relatie hebben en respect hebben zijn twee verschillende dingen. Natuurlijk is er respect voor alles dat Lewis Hamilton en Mercedes hebben gedaan." Maar daar blijft het ook bij. "Ik hoef echter niet uit eten met Toto. Ik hoef zijn kont niet te kussen of iets dergelijks. Er zijn een paar andere teambazen die dat misschien wel zouden doen, maar vanuit mijn perspectief is het een competitie." Horner geniet van het gevecht, net als alle fans, hoopt hij. "Het is mooi dat we in deze positie zitten waarin we vechten voor beide titels en het is de eerste keer in zeven jaar dat ze worden uitgedaagd. Dat maakt het alleen nog maar intenser. De sport is de grote winnaar. Ik hoop dat we een hard, maar fair gevecht kunnen hebben tussen nu en het einde van het seizoen."

Horner en Wolff vieren Kerst niet samen

Gevraagd of het ooit nog goed komt tussen de twee partijen, zijn zowel Horner als Mercedes-teambaas Toto Wolff duidelijk. Daar is de rivaliteit te groot voor. "De competitie is gewoon te groot", vertelt de Oostenrijker. "Je kan niet verwachten dat je uit eten gaat met je rivaal of je vijand uit de sport, wie dan ook de mensen achter het team zijn." "Iets anders zou abnormaal zijn. Dat is hoe het is, zo simpel is het. Er zijn geen positieve of negatieve emoties. De emoties zijn heel neutraal", aldus Wolff. Horner gaat verder: "We zijn verschillende karakters en opereren op verschillende manieren. Zal ik Kerst doorbrengen met Toto? Waarschijnlijk niet. Vanuit mijn perspectief is het een zware competitie, maar dat is Formule 1. Je hoeft niet beste vriendjes te zijn met je concurrenten. Hoe zou dat ook mogelijk zijn, want je neemt het op tegen elkaar", aldus de 48-jarige Brit.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden