Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner in de wolken met wereldtitel: "Ongelooflijke Verstappen van een andere orde"

Christian Horner is de man die aan het hoofd staat van de kersverse wereldkampioen bij de teams, Red Bull Racing. Niet voor niets mocht hij mee naar het podium. De Brit is dolblij. Met het succes, met Max Verstappen en ja, ook met Sergio Perez.

Verstappen Norris Piastri Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Wow, het is een ongelooflijk jaar geweest en dat allemaal dankzij alle mannen en vrouwen hier en in de fabriek in Milton Keynes. Dit is het resultaat van alle inspanningen, ook van bijvoorbeeld onze partners, en Max Verstappen is op dit moment van een ander niveau. Vandaag heeft hij weer een ongelooflijke performance laten zien", zo begint Horner na afloop van de Formule 1 Grand Prix van Japan zijn verhaal.

Lovende woorden voor Verstappen dus, maar wat ging er toch allemaal wel niet mis voor Sergio Perez? "Hij heeft er inderdaad wat voorvleugels doorheen gejaagd vandaag. Hij werd bij de start wat heen en weer geduwd, kreeg vervolgens een penalty en natuurlijk was er die move op Kevin Magnussen."

"Het was niet zijn dag, maar hij zal de volgende keer sterk terugkeren. Hij is evengoed een belangrijke schakel in dit teamsucces."

Zo noemde Horner al meerdere belangrijke schakels, maar één partij mag niet worden vergeten, zeker in Japan niet: Honda. "Ze zijn een geweldige partner voor ons en het is heel mooi dat we de titel met Honda hier ten overstaan van de fans kunnen vieren na alle support die we van hen hebben ontvangen. Het hele weekend was fenomenaal, dus dankjewel daarvoor", zo richt Horner zich met dat laatste dankwoord tot de fans.

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer