Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner in mineur na verlies: "Dit is een bittere pil om te slikken"

Christian Horner had liever gezien dat Toto Wolff na de race met de handen in het haar had gezeten. Helaas voor de Brit was het Mercedes dat overwon, maar hij voorziet een geweldig seizoen.

Christian Horner en Toto Wolff zullen aan het einde van de Grand Prix van Bahrein beiden op het puntje van hun stoel hebben gezeten terwijl hun stercoureurs Max Verstappen en Lewis Hamilton een geweldige strijd uit aan het uitvechten waren. Uiteindelijk was het de Brit die overwon en Verstappen die genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Een bittere pil voor Red Bull, dat al het hele weekend de beste partij was. Na afloop staat teambaas Horner Sky Sports te woord. "Felicitaties aan Mercedes. Het was een geweldige race vandaag. Het was ook een lastige race, met verschillende strategieën. Mercedes heeft zeker een goede wagen en wisten ons in de eerste stint te pushen. Ze deden de undercut en namen het heft in handen."

"Toen moesten wij langer door rijden", zucht Horner. "Op een gegeven moment dachten we zelfs dat Mercedes een driestopper zou doen, omdat ze met Hamilton zo vroeg naar binnen gingen voor de tweede pitstop", aldus de teambaas, die zag hoe Max vanaf het begin met problemen rondreed. "Max had een probleem waarmee hij vanaf het begin van de race al te kampen had. Hoeveel effect dat op hem heeft gehad, weet ik niet."

Aan het einde van de race mondde de strijd uit in een één-op-één gevecht tussen de twee kemphanen. Verstappen had Hamilton zo goed als ingehaald, herinnert Horner zich. "Het lukte hem om Hamilton in te halen, maar hij werd naar de buitenkant geduwd. Hij moest de plaats teruggeven en dat deed hij meteen", aldus Horner, die met lede ogen toezag hoe Verstappen daarna niet meer voorbij Hamilton wist te komen.

"Ik weet niet of Max vuile banden had daarna, want hij had een momentje, waardoor Lewis net genoeg ademruimte kreeg. Het was een geweldige race, maar het is een bittere pil om te slikken dit verlies. Maar goed, het is pas de eerste van 23 races. Hopelijk kunnen we het Mercedes de rest van het seizoen lastiger maken."

Had Max niet op een ander moment aan de kant moeten gaan voor Hamilton, wordt Horner gevraagd? "Zodra je de instructie krijgt, dan moet je nou eenmaal aan de kant", reageert Horner. "Dat deed Max, het was een fair maar taai gevecht. Dit is een zeer sterk circuit geweest voor Mercedes in het verleden. Het feit dat we zo competitief waren in Bahrein, is hopelijk een goed signaal voor de titelstrijd. Toto heeft het de laatste jaren veel te makkelijk gehad, iemand moet het hem moeilijk maken."
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten