Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner kan fabrieksrondleiding bij Mercedes ondanks gulle donatie op zijn buik schrijven

Christian Horner zal zijn Mercedes-rondleiding, die hij vorige week tijdens een veiling voor het goede doel binnen hengelde, nooit kunnen krijgen. Op voorhand hadden Toto Wolff en co namelijk al rekening gehouden met die mogelijkheid.

4000 pond legde Christian Horner er voor neer vorige week tijdens een veiling voor het goede doel: een rondleiding in de Mercedes F1-fabriek. Dat deed hij natuurlijk met een knipoog, maar tegelijkertijd vertelde hij aan RacingNews365 graag 'zo veel mogelijk mensen mee te kunnen nemen'. "Zeker twintig man", klonk het lachend toen we hem voorlegden of vier een realistisch aantal is. Maar de belangrijkste gegadigden heeft hij al in zijn hoofd: "Adrian (Newey, red.) en ikzelf, Pierre Waché (technisch directeur) en waarschijnlijk ook Paul Field, die bij ons hoofd productie is." "Het is natuurlijk voor een goed doel, maar het wordt zeker ook interessant om te zien hoe Mercedes zijn geld uitgeeft onder het budgetplafond", riep de teambaas vorige week.

Streep door rondleiding

Maar die rondleiding gaat er niet komen. Horner zal teleurgesteld moeten worden, want Mercedes had vooraf al rekening gehouden met dit scenario. In de voorwaarden voor het veilingitem was namelijk opgenomen dat personeel werkzaam bij een rivaliserend Formule 1-team niet in aanmerking zou komen voor de rondleiding in de Mercedes-fabriek. Geen rondleiding dus voor Horner, maar daar zal hij ook niet echt de tijd voor hebben. In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen heeft hij wel wat andere dingen aan zijn hoofd.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"