Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner kieskeurig voor wat betreft nieuwe partner Red Bull

Als Red Bull in de toekomst opnieuw een partnership aangaat met een nieuw bedrijf, dan zal Red Bull daarin zeer zorgvuldig te werk gaan. Dat laat teambaas Christian Horner optekenen in gesprek met RacingNews365.

Honda red bull 2022
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Mocht Red Bull op enig moment weer in zee willen gaan met een partner in de Formule 1, dan zal Red Bull volgens teambaas Christian Horner zeer selectief te werk gaan. Honda nam op papier eind 2021 afscheid van de Formule 1, maar stemde ermee in om motoren te blijven leveren aan Red Bull Powertrains. Deze deal werd in de zomer van 2022 verlengd tot en met 2025, waarna het jaar erop de nieuwe motorreglementen ingaan en Red Bull met een volledig eigen krachtbron zal aantreden.

Dat betekent echter niet dat het team niet open staat voor een eventuele samenwerking met een andere partner. Een deal met Porsche ketste af en Horner is van mening dat Red Bull zorgvuldigheid moet betrachten als nieuwe partners in overweging worden genomen.

"We zullen altijd kieskeurig zijn voor wat betreft de partners waarmee we in zee zouden willen gaan", zo legt Horner uit in een exclusief vraaggesprek met RacingNews365. "Als groep zijn we met de motor een commitment aangegaan tot en met 2030. Iedereen die zich bijvoorbeeld als naamgever van de motor aan ons wil verbinden, moet dat doen op basis van eigen verdienste. De deal moet zowel technisch als commercieel gezien kloppen."

Gevraagd wanneer een dergelijke deal in zijn ogen daadwerkelijk 'klopt', legt Horner uit wat hij concreet van een potentiële partner verwacht.

"Het moet een partij zijn die iets weet toe te voegen aan het team. Het moet een aanvulling zijn op het merk Red Bull. Het moet een aanvulling zijn op de motortak Red Bull Powertrains. Dat zijn de eerste vereisten voor een potentiële samenwerking."

Ook interessant:

Dit weten we al over de RB19, de nieuwe F1-bolide van Max Verstappen

Max Verstappen gaat in 2023 op jacht naar zijn derde Formule 1-wereldtitel. Dan moet hij wel een goede bolide onder zijn kont hebben. Volgend seizoen rijdt hij in de RB19 en in de onderstaande video laten we zien wat we tot nu toe weten over zijn nieuwe Red Bull-wagen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez