Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner komt superlatieven tekort voor diamant Verstappen

Max Verstappen stelde in Qatar zijn derde wereldtitel veilig. De tweede plaats in de sprintrace was meer dan voldoende voor de Nederlander. Teambaas Christian Horner is trots en spreekt zijn onvoorwaardelijke respect uit voor de prestaties van Verstappen.

Verstappen Qatar win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De feiten spreken voor zich. Max Verstappen boekte dit seizoen alleen al veertien GP-zeges, pakte elf polepositions en stond alleen in Singapore niet op het podium. Het positieve gevolg is een derde wereldtitel, die zes races voor het einde al in the pocket was. Verstappen staat op dit moment 209 punten voor de nummer twee in de WK-stand: teamgenoot Sergio Perez. Christian Horner wijst tegenover onder andere RacingNews365 aan op welk moment in 2023 Verstappen het initiatief echt naar zich toe trok.

"Ik denk dat de Grand Prix van Miami een omslagpunt is geweest", vertelt Horner. "Daarna begon de ongekende dominantie en reed hij zelfs naar tien overwinningen op rij. Max heeft één van de meest waanzinnige seizoenen ooit gedraaid en staat nu in een illuster rijtje van coureurs. Onder andere Jack Brabham, Nelson Piquet en Ayrton Senna zijn hele grote namen uit de geschiedenis van de sport."

Horner nam waar dat Verstappen aan het begin van het seizoen kortstondig zijn handen vol had aan Perez. "Sergio begon sterk aan het seizoen, maar Max heeft meer dan optimaal gepresteerd in deze auto. Wij denken dat de RB19 de beste auto is die wij ooit hebben geproduceerd. Toch heeft Max het in zich om in sommige races onze verwachtingen te overtreffen. Hij blijft zich maar ontwikkelen, ondanks dat hij altijd al de snelheid liet zien."

Horner vindt Verstappen een 'gepolijste diamant'

De 49-jarige Brit weet precies wat de ultieme sterktes van Verstappen zijn. "Hij is in staat om races te lezen, de banden optimaal te managen en mentaal sterk te zijn als hij onder druk komt te staan. Max was een ruwe diamant toen hij in de Formule 1 debuteerde, nu is hij heel erg gepolijst. Ik denk dat hij alle 'ruwe' kwaliteiten nog steeds bezit, maar tegelijk profiteert van de ervaring die hij heeft opgedaan."

"Max deelt geen enkel cadeautje uit aan de concurrentie", blijft Horner met complimenten strooien. "Hij wil alles winnen en dat motiveert het team. Ik denk dat je bij elke grote sportman ziet dat diegene zijn positie niet alleen wil behouden, maar ook volledig wil benutten. Dat maakt Verstappen een uitzonderlijk talent, want hij maakt het iedere keer waar."

Het wordt soms bijna vergeten dat Verstappen in 2021 een hele kluif aan Lewis Hamilton had toen hij zijn eerste wereldtitel greep. Horner geeft toe dat hij nu minder zenuwachtig in de rondte loopt. "De Grand Prix van Abu Dhabi van twee jaar geleden was bizar en stressvol. Nu zijn de prestaties van Max en het gehele team ook bizar, maar op een andere manier. Max domineert en boekt heel veel overwinningen. Ik heb minder stress."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Verstappen zei na de sprintrace dat zijn overwinningen in Miami, Nederland en Japan zeer bijzonder voor hem waren. Horner kan zich daarin vinden. "Zijn overwinning in Japan was ontzettend dominant en op Zandvoort wist hij zich door alle lastige omstandigheden te manoeuvreren. Eigenlijk stond hij er altijd en daardoor zitten er veel grote overwinningen tussen."

Gaat de dominantie uiteindelijk niet voor verveling zorgen bij Horners pupil? De teambaas is daar niet bang voor. "Natuurlijk wil Max uitgedaagd worden. Toch is hij niet veel bezig met andere coureurs en wie er bijvoorbeeld naast hem rijdt. Hij heeft zoveel vertrouwen in zichzelf. Zijn honger is ook zeker nog niet gestild."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola