Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner komt superlatieven tekort voor Verstappen na sensationele overwinning

Christian Horner is zeer, zéér lovend over het optreden van Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Tegen de verwachtingen in wist hij te winnen.

Horner Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

"Max Verstappen was fantastisch vandaag." "Max Verstappen was absoluut briljant vandaag." "Hij was on fire." Het zijn allemaal typeringen van de Red Bull-coureur, binnen enkele minuten van elkaar uitgesproken door teambaas Christian Horner.

"We hadden een klein probleem met de koppeling, die deed niet helemaal wat hij moest doen. Maar toen leek dat probleem zich op te lossen en konden alle trossen los en kon hij de auto's voor zich aanvallen. Hij was op dat moment on fire, zelfs met een spin."

Als gelegenheidsinterviewer Tom Kristensen wijst op het snelle handwerk van Verstappen in die spin grapt Horner dat het opzet was: "Zo probeerde hij de banden op te warmen. Hij wist die medium banden goed te gebruiken tegen Charles Leclerc op harde banden en het was game on."

Red Bull werkt nog even door

"De auto had een geweldige pace te pakken vandaag en ik denk zelfs dat Sergio Perez zonder die virtual safety car voor een plekje op het podium had kunnen vechten. We mogen dus spreken van een geweldige teamperformance."

Wat Horner betreft heeft het team een vakantie welverdiend, maar ze moeten nog even geduld hebben: "Dat staat pas op vrijdag te gebeuren, dus tot die tijd zullen we proberen nog zoveel mogelijk werk te verzetten. Na de zomerstop volgt een triple header, dus iedereen zal die welverdiende rust nodig hebben."

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen