Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner komt terug op harde kritiek op Tsunoda: "Pakte allemaal goed uit"

Een excuses aan het adres van Yuki Tsunoda is het nog net niet, maar Red Bull-teambaas Christian Horner is wel deels teruggekomen op zijn harde kritiek aan het adres van de Japanner. De AlphaTauri-coureur was er volgende de eerste lezing van Red Bull eigenhandig verantwoordelijk voor dat de Red Bulls slechts op de tweede startrij plaats konden nemen.

Sergio Perez en Max Verstappen zaten in hun tweede vliegende ronde van Q3 toen voor hen Yuki Tsunoda van de baan ging. Perez leek te schrikken, schoot ook van de baan, waarna ook Verstappen moest liften. Red Bull was not amused over de capriolen van Tsunoda. Horner riep zelfs dat Verstappen en Perez 'ge-tsunonad' werden. Echter, AlphaTauri-teambaas Franz Tost legde uit dat Tsunoda enkel orders opvolgde. Het team vroeg hem buiten de baan te gaan rijden , juist om de aanstormende Red Bulls niet in de weg te rijden. Na de race een dag later, die door Verstappen werd gewonnen en waarin Perez derde werd, was Horner bedaard.

Horner komt met de schrik vrij

"Nu we alles een beetje hebben kunnen overzien, is het wel zo eerlijk om te stellen dat Yuki beter begeleid had kunnen worden met wat meer informatie (vanaf de pitmuur, red.)", zo deelde hij met onder andere RacingNews365. "De uitkomst was natuurlijk ongelukkig, te meer omdat hij enkel en alleen op de baan was om zijn teamgenoot Pierre Gasly een sleepje te geven, maar het is wat het is. Uiteindelijk pakte het allemaal goed uit, want een start vanaf de tweede startrij pakte niet nadelig voor ons uit."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'