Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner kraakt McLaren: "Er mag niet geklaagd worden"

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten was McLaren furieus. Volgens het team uit Woking sloeg de straf van Lando Norris nergens op, maar volgens de teambaas van Red Bull, Christian Horner, mag McLaren niet klagen.

Horner Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten gaat het vooral over de 'aanvaring' tussen Max Verstappen en Lando Norris aann het einde van de wedstrijd. Het leverde Norris een tijdstraf van vijf seconden op en daar was men bij McLaren absoluut niet blij mee.

Viaplay probeerde CEO Zak Brown te spreken, maar dat lukte niet vanwege de woede bij het team van McLaren. Christian Horner kwam wel voor de camera en reageert op het incident: "Voor mij is het duidelijk. De regels zijn duidelijk en de actie werd uitgevoerd buiten de baan. En daar kwam dan ook een straf voor. Maar er had ook een straf kunnen komen voor bewegen onder het remmen en ook één voor track limits. Dus al met al denk ik dat er niet geklaagd mag worden."

Wanneer Horner dan de situatie bij de start voorgelegd krijgt, kaatst de Brit de bal terug: "Hij (Verstappen) ging daar niet van de baan af. En het de regels zijn overduidelijk dat men mag racen in de eerste ronde. Max ging niet buiten de baan, dus dat was gewoon een eerlijk gevecht."

Wie was volgens jou de schuldige in deze 'aanvaring'? Laat het weten in onderstaande poll!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris